Fire jødiske kvinner mistenkt for å spionere for Iran

De fire kvinnene, som alle har iransk bakgrunn, ble rekruttert gjennom sosiale medier.
Ambassadebygningen til USAs ambassade i Tel Aviv. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Kvinnene tok blandt annet bilder av USAs ambassadekontor i Tel Aviv. (Foto: US Embassy)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Ben sier de har arrestert fire jødiske israelske kvinner, mistenkt for å ha spionert for Iran, skriver Israel Hayom.

Etterforskningen avdekket at de mistenkte ble kontaktet i sosiale medier av en mann som kalte seg selv Rambod Namdar og som utga seg for å være jøde. I realiteten var han en iransk agent. Etter å ha etablert kontakt ba han de mistenkte om å fotografere steder i Israel, som de skulle få betalt for.

En av de mistenkte, en kvinne i 40-årene fra Holon, skal angivelig ha vært i kontakt med Namdar i flere år. Han skal ha bedt henne om å fotografere den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, innsiden av innenriksdepartementets bygning, National Security Agency og andre steder i all hemmelighet.

En annen mistenkt, en 57 år gammel kvinne fra Beit Shemesh, var i kontakt med Namdar i fire år. Hun skal ha gjort flere oppdrag og tjent over 43.000 kroner på det. Hun skal også ha delt opptak fra edsavleggelsen da hennes sønn begynte i det israelske forsvaret, i tillegg til opptak fra parlamentet.

Hun skal også ha forsøkt å utvikle et vennskapelig forhold til den israelske politikeren Keti Shitrit, for å forsøke å lure henne inn i en felle. Planen var å bruke skjult kamera til å filme Shitrit i kompromitterende omstendigheter, men lyktes ikke. To andre mistenkte, en 47 år gammel kvinne fra Kfar Saba og en 50 år gammel kvinne fra Jerusalem, skal ha delt bilder og informasjon.

Alle de fire mistenkte er jødiske immigranter fra Iran eller etterkommere av iranske immigranter. Noen har innrømmet at de mistenkte at Namdar var en iransk agent, men de valgte likevel å holde kontakten med ham.

Fra Facebook-siden til Rambod Namdar, som utga seg for å være jøde, men som var en iransk agent.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise