Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Radikal Islam truer Europa

Halvparten av de unge muslimene i Frankrike avviser den franske identiteten.

På miff.no forsøker vi å gjøre kjent hvordan israelere flest ser på verden i alminnelighet og Israel og nabolandene i særdeleshet. I dag skal vi presentere fakta slik de blir gjengitt i en artikkel i Jerusalem Post av Caroline Glick den 17. juli 2003. Hensikten er åpenbart å informere om at de problemene Israel har med radikalt Islam, raskt kan bli problemer for flere land også.

Nå i juli ble en moské åpnet i Granada i Spania. Like etter at åpningsseremonien var over, samlet 2000 muslimer fra hele Europa seg til en islamsk konferanse. Deltakerne der ble fortalt at målet for muslimer i Europa er å gjøre slutt på det kapitalistiske systemet. Ifølge BBC sa Umar Ibrahim Vadillo (en muslimsk leder i Spania) at muslimer burde slutte å bruke vestlige valutaer som dollar, euro og pund, og i stedet bruke gull-dinar. Det ville føre til et økonomisk sammenbrudd i Vesten av en slik størrelse at børskrakket i 1929 ville se ut som en liten begivenhet i forhold.
Abu Bakr Rieger, muslimsk leder i Tyskland, sa at muslimer i Europa ikke må tilpasse sin religiøse praksis til europeiske verdier og tradisjoner. I Tyskland er det radikale islamister som leder det muslimske samfunnet.

I april valgte de franske muslimene et nasjonalt råd på 50 medlemmer. 14 av dem var radikale islamister. Michael Radu, en amerikansk terrorekspert, sa til UPI at halvparten av de unge muslimene i Frankrike avviser den franske identiteten. De ser på seg selv som muslimer, ikke som franskmenn. – Den franske innenriksministeren, Nicholas Sarkozy, kommenterte den økende radikaliseringen av franske muslimer slik: «Det er uansvarlig å spørre om hvorvidt Islam kan forenes med vår republikk. For hvis svaret er nei, hva vil du gjøre da?»

Så langt etter Glick. Disse opplysningene reiser spørsmål som europeiske politikere og akademikere (inkludert norske) burde ta på alvor. Mediene burde slå slike holdninger opp og bekjempe dem. Ellers kan Europa bli noe helt annet vi ønsker. – Dette stoffet burde også øke forståelsen for de nesten umulige dilemmaene Israel står midt oppe i.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart