Islamister i Israel

Den islamske bevegelsen har hatt en stor samling i Umm el-Fahm, en arabisk by i Israel. Titusener av mennesker samlet seg i byen 22. august 2008.

Temaet for samlingen var: “Al Aqsa er i fare”, og hensikten var å samle inn penger til moskeen. Al Aqsa er moskeen med sølvkuppel på Tempelfjellet i Jerusalem. Det er den som er den helligste for muslimene, ikke Klippedomen med gullkuppel. Samlingen er blitt en årlig begivenhet som lederen, sjeik Raed Salah lovte skal fortsette “til okkupasjonen er fjernet fra Jerusalem og moskeen, da skal vi ha en festival i selve moskeen og feire seieren”. Han kalte staten Israel, hvor han altså er statsborger, for “fienden”.

Han hevdet at Israel hadde forurenset moskeen ved å grave grøfter og bygge synagoger under moskeen og bygd et israelsk museum under moskeen. Noen israelere har drukket alkohol og hatt seksuelle aktiviteter på moskeens område, hevdet han også. Salah sa at til tross for israelernes drømmer om å ødelegge moskeen, vil ikke okkupasjonen vare lenge. [Israelske arkeologer graver naturligvis ved Tempelfjellet. Men ingen akvititeter er under moskeene.]

Den arabiske verden bør ikke godta at palestinerne må spørre israelerne om lov til å gå til moskeen, mener Salah. [Israel legger begrensninger på adgangen av sikkerhetsgrunner. Men jøder og kristne får aldri lov, av muslimene, til å be på Tempelplassen. Ikke-muslimer kan besøke stedet i meget begrensede perioder, men ikke ha noen form for gudsdyrkelse der.] Han oppfordret også Fatah og Hamas til å gjenoppta dialogen og bli forlikt.
Deltakerne hilste den muslimske lederen med rop om å “befri Al Aqsa med blod og ild”.

Ordføreren i Umm el Fahm, Hasham Abed al-Rahman, oppfordret lederne i arabiske land til å arbeide for moskeen og for å gjøre slutt på at arabiske land blir okkupert. Det gjelder både Irak, Afghanistan og Palestina.

Islamister fra mange land var til stede.
Da vi leste artikkelen, var det kommet ca. 30 leserkommentarer. Flere av dem krevde at Israels grense skal flyttes vestover slik at Umm el-Fahm og andre områder i Israel med arabisk flertall blir liggende utenfor Israel. Det er nok grunn til å tro at slike samlinger styrker Avigdor Lieberman og hans parti Israel Beiteinu. I flere år har dette partiet tatt til orde for å flytte grensen vestover.

Kilde: En artikkel av Sharon Roffe-Ofir på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 22. august 2008.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise