Det som truer Norge og Israel

– Trusselen fra ekstrem islamisme er den fremste sikkerhetspolitiske trussel i Europa, og terrorutfordringen kommer fra landenes egne borgere, sa sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Jørn Holme, under et foredrag for Nasjonal sikkerhetsmyndighet onsdag 12. november 2008.

Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

– Trusselen fra ekstrem islamisme er den fremste sikkerhetspolitiske trussel i Europa, og terrorutfordringen kommer fra landenes egne borgere, sa sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Jørn Holme, under et foredrag for Nasjonal sikkerhetsmyndighet onsdag 12. november.

Han understreket samtidig at det er ”en svært liten minoritet” som er villige til å begå terror. PST samler aktivt informasjon om cirka 200 personer i Norge, men tallet på hvor mange av disse som er ”ekstreme islamister” er hemmelig. – Trusselnivået mot Norge er fortsatt lavt, men det betyr ikke at det ikke finnes en trussel. Norge regnes som et fint sted å støtte terroraktiviteter fra, i form av å skaffe penger, IT-kompetanse og falske identiteter til veie, sa Holme under foredraget.

– Den fremste bekymringen vi har, er når man begynner å få ekstreme islamistiske holdninger blant norske statsborgere, sa Holme under foredraget. Norsk ungdom som er ”sårbare” lar seg påvirke av ekstrem islamisme gjennom internett.

 

Israel er også truet

Norge er truet av terror uten at vi okkuperer noe landområde.

Også Israel var truet (og rammet) av ekstrem islamisme lenge før Golan-høydene, Vestbredden, Gaza-stripen og Sinai-halvøya ble okkupert under forsvarskrigen i 1967. Israel har trukket seg tilbake fra Sinai og fått en kald fred med Egypt. Andre tilbaketrekninger har sterkt økt den sikkerhetspolitiske trusselen.

Norge er truet uten at vi bygger noen ”apartheid-mur”.

Israel var angrepet av ekstrem islamisme før byggingen av sikkerhetsbarrieren startet i 2002. Sikkerhetsbarrieren, kontrollposter og arrestasjoner har heldigvis bidratt til å redusere trusselnivået betraktelig.

Norge er truet, selv om nærmeste islamistiske stat er flere tusen kilometer borte.

Israel er truet av islamister et steinkast unna og i sin store arabiske minoritetsbefolkning. Heldigvis er det slik, også i Israel, at bare en svært liten del er villige til å begå terror.

 

Vekker bekymring

For å få fred mellom israelere og palestinere må den sterke innflytelsen fra ekstrem islamisme bort fra det palestinske samfunnet. Palestinske selvstyremyndigheter må slutte å omtale overlagte drap på sivile jøder i religiøse vendinger. Da åtte jødiske bibelskolestudenter ble massakrert med automatrifle i mars, ble gjerningsmannen omtalt som shahid (martyr) av den offisielle PA-avisen Al Hayat-Al Jadida. Begravelsen hans ble omtalt som en ”bryllupsprosesjon”, i håp til islams løfte om 72 jomfruer som venter ”martyrer” i paradis. Også i februar ble en annen palestiner, som tok med seg en eldre, jødisk kvinne fra Dimona i døden, opphøyet som martyr i samme avis.

Itamar Marcus, direktør ved Palestinian Media Watch, har fulgt nøye med i palestinske medier de siste elleve årene. Han mener det aldri har vært så intens demonisering av Israel, oppmuntring til hat og benektelse av Israels eksistens som det siste året i de Fatah-kontrollerte mediene på Vestbredden. Da han var i Norge og traff flere stortingsrepresentanter i oktober, la han fram en rapport som dokumenterte denne påstanden.

 

Islamistisk atombombe

20. november siterte avisen New York Times eksperter som påpeker at Iran allerede har nok atommateriale til produksjon av sitt første atomstridshode. Iran har rakett-teknologi som kan nå de aller fleste storbyer på kontinentet. Derfor vil trusselen mot Europa og Norge øke dramatisk straks ekstreme islamister har en iransk atombombe i ryggen. På lag Holmes virkelighetsbeskrivelse gjør det lettere å forstå de kolossale utfordringene det jødiske demokratiet står overfor i Midtøsten. Norsk utenriksledelse bør tenke på Israel som en nær alliert i kampen mot ekstrem islamisme. Det er ikke slik at trusselen vil forsvinne hvis Israel går med på alle ”rettferdige” krav som palestinerne måtte komme med. Iran, og deres allierte makthavere på Gaza-stripen, snakker ikke en gang om kompromisser, men om fullstendig utslettelse av den jødiske staten.

Politiets sikkerhetstjeneste kan også ha mye å lære fra Israel i å møte trusselen fra ekstrem islamisme. Israel har gjort sine feil og hatt sine suksesser mot denne fienden i mer enn 60 år.

Forrige artikkelIDF gir oss kollektiv straff
Neste artikkelDet som truer Norge og Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -