Massakretrusler mot jøder i Oslo

Muslimske demonstranter i Oslo har i minst to tilfeller brukt bannerteksten “HAYBER HAYBER YÂ yehud” de siste ukene.

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber.
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hva er betydningen av dette arabiske slagordet?

Hayber var navnet på en dal utenfor Medina på profeten Muhammeds tid.

Her søkte de gjenlevende av tre jødiske stammer i Medina tilflukt etter at Muhammed hadde gjennomført en massakre mot jøder og utvist dem fra byen. Senere dro Muhammed til Hayber og massakrerte de gjenlevende jødene. Hayber symboliserer utryddelsen av jøder fra regionen.

Slagordet “HAYBER HAYBER YÂ yehud” er en trussel mot jøder – at deres dager er talte fordi en gjentakelse av massakren er på vei.

Under støttemarkeringen for Israel 8. januar, holdt motdemonstranter opp et banner hvor setningen “CEYSU MUHAMMED SAWFA YA’UD” var lagt til. Betydningen av den siste setningen er “Muhammeds hær vil komme tilbake”.

Den siste setningen gjør betydninngen av slagordet klart. Muhammeds hær vil komme tilbake og massakrere jøder, akkurat som Muhammed gjorde mot jødene i Hayber.

Samme kveld ble det i Oslo ropt på arabisk oppfordring til drap på jøder i fakkeltoget hvor tusenvis av nordmenn deltok. To dager senere fikk mindreårige beskjed om å jakte jøder på Blindern. To dager senere kunne man igjen se kampropet “HAYBER HAYBER YÂ yehud” på minst ett banner i demonstrasjonen utenfor Israels ambassade.

Her vises et større bildeutsnitt av demonstrantene, som også holdt opp to Hizbollah-flagg, et skjerf fra Algerie og et Palestina-flagg.
Her vises et større bildeutsnitt av demonstrantene, som også holdt opp to Hizbollah-flagg, et skjerf fra Algerie og et Palestina-flagg.
Forrige artikkelProduksjon av fakta om Midtøsten
Neste artikkelAngrer på valg av Tzipi Livni som partileder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.