Massakretrusler mot jøder i Oslo

Muslimske demonstranter i Oslo har i minst to tilfeller brukt bannerteksten "HAYBER HAYBER YÂ yehud" de siste ukene.
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber.
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Hva er betydningen av dette arabiske slagordet?

Hayber var navnet på en dal utenfor Medina på profeten Muhammeds tid.

Her søkte de gjenlevende av tre jødiske stammer i Medina tilflukt etter at Muhammed hadde gjennomført en massakre mot jøder og utvist dem fra byen. Senere dro Muhammed til Hayber og massakrerte de gjenlevende jødene. Hayber symboliserer utryddelsen av jøder fra regionen.

Slagordet “HAYBER HAYBER YÂ yehud” er en trussel mot jøder – at deres dager er talte fordi en gjentakelse av massakren er på vei.

Under støttemarkeringen for Israel 8. januar, holdt motdemonstranter opp et banner hvor setningen “CEYSU MUHAMMED SAWFA YA’UD” var lagt til. Betydningen av den siste setningen er “Muhammeds hær vil komme tilbake”.

Den siste setningen gjør betydninngen av slagordet klart. Muhammeds hær vil komme tilbake og massakrere jøder, akkurat som Muhammed gjorde mot jødene i Hayber.

Samme kveld ble det i Oslo ropt på arabisk oppfordring til drap på jøder i fakkeltoget hvor tusenvis av nordmenn deltok. To dager senere fikk mindreårige beskjed om å jakte jøder på Blindern. To dager senere kunne man igjen se kampropet “HAYBER HAYBER YÂ yehud” på minst ett banner i demonstrasjonen utenfor Israels ambassade.

Her vises et større bildeutsnitt av demonstrantene, som også holdt opp to Hizbollah-flagg, et skjerf fra Algerie og et Palestina-flagg.
Her vises et større bildeutsnitt av demonstrantene, som også holdt opp to Hizbollah-flagg, et skjerf fra Algerie og et Palestina-flagg.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise