Hanne Skartveit om islam og jødene

I sin spalte Akkurat nå i VG fredag 12. februar 2010 skriver politisk redaktør Hanne Skarveit om muslimenes demonstrasjoner mot karikaturtegningen som ble gjengitt i Dagbladet. Vi skal gjengi litt av hennes artikkel. Det følgende er altså noen sitater:

I sin spalte Akkurat nåVG fredag 12. februar 2010 skriver politisk redaktør Hanne Skarveit om muslimenes demonstrasjoner mot karikaturtegningen som ble gjengitt i Dagbladet. Vi skal gjengi litt av hennes artikkel. Det følgende er altså noen sitater:

“Mange muslimer ble såret da de så grisetegningen på Dagbladets førsteside. Det er lett å forstå, Muhammed er hellig for dem.”

“Tatiana Soskin, en ung jødisk kvinne bosatt i Hebron på Vestbredden, laget tegningen og hengte den opp på veggen til en arabisk butikk i byen.”

“Det mest interessante i denne sammenhengen er hvordan israelske myndigheter reagerte på det Soskin gjorde. Hun ble dømt til to års fengsel av en israelsk domstol, blant annet for å ha krenket muslimers religiøse følelser.”

“Dette står i skarp kontrast til hvordan myndighetene i muslimske land i Midtøsten håndterer de mange grovt jødefiendtlige tegningene som florerer i aviser og magasiner i disse landene.

 

Disse tegningene blir det ikke slått ned på. Jødehatet er utbredt i mange arabiske og muslimske land. Dette hatet får ofte leve fritt og uimotsagt. Det er ikke uvanlig at kristne og jøder blir undertrykket i den muslimske verden.”

“Religionsfrihet er ikke en verdi som settes høyt i land som Saudi-Arabia og Egypt. Det samme gjelder ytringsfriheten.”

“Jeg mener ikke at folk skal settes i fengsel for tegninger. Tvert om. Men jeg synes det er et paradoks at floraen av jødehetsende tegninger sjelden er tema, mens en enkelt tegning som hetser Muhammed, kan sette hele Midtøsten i brann. Og nå kanskje Oslo.”

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise