Straffefri vold mot jøder og kristne

I nummer 4/2011 av bladet Ropet fra øst, utgitt av Norsk Misjon i Øst, er det et intervju med den egyptiske biskopen Thomas. På side 7 sier han blant annet: "Etter de siste månedenes anslag mot kopterne, er det ikke én [muslim] som er blitt straffeforfulgt eller domfelt." Disse "anslagene" inkluderer en rekke mord.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Dette med at muslimer ikke straffes uansett hva de gjør mot “vantro”, er dessverre et gjennomgående trekk i muslimske land gjennom århundrene.
En britisk diplomat i Jerusalem i 1841, W. L. Young, skrev en rapport. Der nevnte han flere eksempler på opprørende behandling fra muslimsk side av jøder og kristne. For det meste blir muslimske forbrytere ikke straffet, skrev han. De muslimske myndighetene reagerer svakt, og har en naturlig motvilje mot å straffe sine trosfeller, rapporterte diplomaten. [Kilde: Norman A. Stillman: The Jews of Arab lands, 1979, side 354f.] (Du kan lese mer om dette på side 54 i MIFFs jubileumsbok.)

Slik var det altså for 170 år siden. Det er slik fremdeles. Ingen palestinsk terrorist har fått noen seriøs straff for noe han har gjort mot israelske jøder. For å unngå at israelerne arresterer dem, blir de dømt til lange fengselsstraffer og får beskyttelse i fengsel av og til. Men stort sett kan terrorister gå ganske fritt omkring, og de er mer ansett som helter enn noe annet.

Dette er en av mange faktorer som gjør at jødene ikke igjen kan bli minoritet i muslimske områder, men vil holde på Israel med nebb og klør.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise