Netanyahu støtter krav om å dempe bønnerop

Statsminister Benjamin Netanyahu støtter lovforslag som vil forby høyttaleranlegg i minareter.
Minaret ved Al-Aqsa moskéen i Jerusalem. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Minaret ved Al-Aqsa moskéen i Jerusalem. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Knesset-medlem Anastassia Michaeli fra Israel Beiteinu.
Knesset-medlem Anastassia Michaeli fra Israel Beiteinu.

Knesset-medlem Anastassia Michaeli fra Israel Beiteinu har foreslått en lov som vil forby utvendige høyttaleranlegg i religiøse bygg. Forbudet skal gjelde alle religioners gudshus, men vil først og fremst ramme muslimenes moskéer, hvor det er vanlig å bruke høyttaleranlegg for å skru opp  volumet på de daglige bønneropene.

– Flere hundretusen israelere må jevnlig lide på grunn av støyen fra bønneropene fra minaretene, sier Michaeli.

– Religionsfrihet skal ikke kunne undergrave livskvalitet, argumenterer Knesset-medlemmet.

 

Motstand i Likud

Søndag markerte Netanyahu sin støtte til lovforslaget.

– Jeg har mottatt en mengde henvendelser fra folk som er plaget av støyen fra moskéene. Det samme problemet har de i alle europeiske land, og de vet hvordan de skal håndtere det. De kan gjøre det [forby bønnerop med høyttaler] i Belgia, de kan gjøre det i Frankrike. Hvorfor kan ikke vi gjøre det?  Det er ikke noen grunn til å være mer liberale enn Europa, sa Netanyahu da lovforslaget ble drøftet på et møte for Likud-politikere.

Regjeringsmedlemmene Limor Livnat, Dan Meridor og Michael Eitan kritiserte lovforslaget kraftig.

– Det er ikke behov for en slik lov, og den vil bare øke spenningen, argumenterte Meridor.

Ifølge en deltaker på møtet var det ingen av regjeringsmedlemmene som uttrykte støtte til Netanyahu i denne saken, skriver Ha’aretz.

Da statsministeren forstod at han ikke kunne få noe flertall for forslaget i sitt eget parti, valgte han å utsette videre behandling av forslaget i regjeringen.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelLibanesisk kvinne skadet av Katyusha-rakett
Neste artikkelGavetips 12: Maleri med Israel-motiver av Ida Husveg
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise