Britisk-palestinsk akademiker hyller martyriet

- Hvis du ikke er klar for å dø for landet ditt, er du ikke en patriot, sa den britisk-palestinske akademikeren Azzam Tamimi ved Queen Mary universitetet til studenter tirsdag.
Queen Mary universitetet. (Foto: Wikimedia Commons)
Queen Mary universitetet. (Foto: Wikimedia Commons)

Tamimi, som bor i London, gjentok sine sterke bånd til Hamas og erklærte vilje til å bli martyr for sitt land ved en studenttilstelning tirsdag kveld. Jenny Tonge, en britisk politiker og Haim Bresheeth, en akademiker, deltok også i panelet ved tilstelningen.

Studentorganisasjoner og jødiske aktivister hadde i forkant av tilstelningen sagt de var bekymret over Tamimis deltagelse og sammensetningen av panelet. Tilstelningen, som ble kalt «Løsninger for Palestina», ble arrangert av Queen Mary universitetets solidaritetsorganisasjon for palestinerne.

 

Edelt å ofre seg selv

Det er ikke første gang Tamimi kommer med ekstreme uttalelser. I 2004 sa Tamimi i et BBC-intervju at å ofre seg selv var en «edel sak». Han sa også at det er den rette måten å behage Allah på, og at han ville gjøre det hvis han hadde muligheten.

Da Ha’aretz spurte Tamimi om hvorfor folk var i mot at han skulle delta ved arrangementet, insisterte han på at det var et forsøk på å tie i hjel hans legitime politiske synspunkt.

– Jeg ville være en martyr for landet mitt, selvfølgelig. Hvis du ikke er forberedt på å dø for landet ditt, da er du ikke en patriot, sier Tamimi.

 

God venn med Hamas-ledere

– Jeg har den store ære å være nær Hamas, sa Tamimi om sitt forhold til Hamas. Han la til at det er synd at han ikke selv er en leder i gruppen. Tamimi beskriver Hamas øverste leder, Khaled Mashaal som en nær barndomsvenn og sier også at alle lederne i Hamas er hans venner.

– Jeg skammer meg ikke over mitt forhold til Hamas. Hamas er, slik jeg ser det, den egentlige representanten for det palestinske folket, sa han til applaus fra de rundt 30 fremmøtte ved møtet.

 

Ensidig fremstilling

Richard Millett, som er kjent som en pro-israelsk blogger, ble nektet adgang til møtet. En av arrangørene sa at Millett var kjent som en bråkmaker, og at det dessuten var et lukket møte, kun for studenter ved universitetet.

Studentgruppen Studentrettigheter hadde i forkant av møtet uttrykt bekymring over sammensetningen av panelet ved studenttilstelningen:

– Det er ille nok at Tamimi, en tilhenger av en antisemittisk gruppe som Hamas, skulle bli invitert til et universitetsområde for å snakke, argumenterer studentorganisasjonen. De påpeker også at de andre deltakerne i panelet har uttalt sin motstand mot Israel tidligere, og at det derfor ikke var noen slags balanse i panelet.

Universitetets administrasjon sier de er enige i at panelet var sammensatt på en ensidige måte, men at de ikke har til vane å blande seg inn i studentarrangement som er lovlige og ikke mottar klager fra andre studenter ved universitet.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise