Angrepet med syre for sin Israel-støtte

En pastor fra Uganda ble angrepet med syre i ansiktet på julaften i fjor. Han mener angrepet kom på grunn av sin støtte til Israel. I november var han i Israel for å få behandling for brannskadene.

Illustrasjon: Skjermdump fra Jerusalem Post
Illustrasjon: Skjermdump fra Jerusalem Post

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Umar Mulinde, hans kone Evelyn og deres to barn kom alle til Israel for anledningen. I tillegg til å være en svoren Israel-venn er han også en tidligere muslim, som nå har konvertert til kristendommen. Til sammen ble dette for mye for en muslimsk terrorist, som angivelig skal ha gjennomført angrepet.

– Jeg elsker virkelig å være her i Jerusalem. Min familie og jeg elsker Israel og føler oss trygge her, sier Mulinde, som også mistet et øye under syreangrepet.

Likevel nekter pastoren å vike i sin tillit og kjærlighet til det landet som nå hjelper ham med å vinne tilbake helsen, takket være Sheba Medical Center.

– Det finnes mye feilinformasjon der ute om dette landet og det eksisterer et behov for balansert informasjon, sier han.

Hjelp fra direktør
Angrepet skjedde etter at Mulinde arrangerte en filmvisning om Jerusalem i Ugandas hovedstad Kampala. Da han forlot stedet ble han konfrontert av en muslim som helte ut “veldig varm substans” på hodet, mens overfallsmannen skrek “Allahu Akbar”. .

Det var direktøren for Jerusalem Online University, hvor Mulinde var student, som hjalp ham med å få medisinsk hjelp i Israel. På tross av at de to har kjent hverandre i tre år, har Andrea Gottlieb aldri møtt ham før i Israel i forrige uke.

Forrige artikkelForventet levealder i Israel over 80 år
Neste artikkel– Det jeg så under Operasjon Forsvarssøyle
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no