Angrepet med syre for sin Israel-støtte

En pastor fra Uganda ble angrepet med syre i ansiktet på julaften i fjor. Han mener angrepet kom på grunn av sin støtte til Israel. I november var han i Israel for å få behandling for brannskadene.

Illustrasjon: Skjermdump fra Jerusalem Post
Illustrasjon: Skjermdump fra Jerusalem Post

Umar Mulinde, hans kone Evelyn og deres to barn kom alle til Israel for anledningen. I tillegg til å være en svoren Israel-venn er han også en tidligere muslim, som nå har konvertert til kristendommen. Til sammen ble dette for mye for en muslimsk terrorist, som angivelig skal ha gjennomført angrepet.

– Jeg elsker virkelig å være her i Jerusalem. Min familie og jeg elsker Israel og føler oss trygge her, sier Mulinde, som også mistet et øye under syreangrepet.

Likevel nekter pastoren å vike i sin tillit og kjærlighet til det landet som nå hjelper ham med å vinne tilbake helsen, takket være Sheba Medical Center.

– Det finnes mye feilinformasjon der ute om dette landet og det eksisterer et behov for balansert informasjon, sier han.

Hjelp fra direktør
Angrepet skjedde etter at Mulinde arrangerte en filmvisning om Jerusalem i Ugandas hovedstad Kampala. Da han forlot stedet ble han konfrontert av en muslim som helte ut “veldig varm substans” på hodet, mens overfallsmannen skrek “Allahu Akbar”. .

Det var direktøren for Jerusalem Online University, hvor Mulinde var student, som hjalp ham med å få medisinsk hjelp i Israel. På tross av at de to har kjent hverandre i tre år, har Andrea Gottlieb aldri møtt ham før i Israel i forrige uke.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise