– Jeg kunne bare valgt å bo i Israel

Sajid Javid er født som britisk muslim, er parlamentsmedlem for Toryene og medlem av "Konservative venner av Israel". Dersom han måtte velge et Midtøsten-land å bo i, ville han valgt Israel. Kun der ville vi opplevd frihet, sier han.
Det britiske parlamentsmedlemmet Sajid Javid. (Foto: Det konservative partiet i Storbritannia)
Det britiske parlamentsmedlemmet Sajid Javid. (Foto: Det konservative partiet i Storbritannia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I tillegg til sin plass i parlamentet, fungerer Javid også som økonomisk rådgiver til det britiske finansdepartementet.

Tirsdag i forrige uke var han en av talerne på den årlige sammenkomsten for “Konservative venner av Israel”, en gruppe hvor han selv også er medlem. I sin tale understreket Javid at han uten tvil ville valgt Israel som sitt hjemland, dersom han måtte forlate Storbritannia og flytte til Midtøsten. Kun der ville han som ikke-praktiserende muslim, hans kristne kone og deres barn oppleve “frihetens varme omfavnelse”. Kun Israel, av alle nasjonene i regionen, deler Storbritannias demokratiske verdier.

Israel må erfares
– I Storbritannia er vi riktig stolte over vår lange historie som nasjon. Men vi er bare i startfasen, i forhold til Israel. En nasjon som styrer seg selv i det samme området, under samme navn, med samme religion og samme språk som de gjorde for 3.000 år siden. Dét kan utvilsomt kalles bærekraft! sa Javid.

– Israel er et land som nesten alle har en lidenskapelig mening om, en mening som en sjelden er forsiktig med å dele. Særlig dersom meningen er bygget på uvitenhet. Men dersom du ønsker å forstå den komplekse situasjonen i Midtøsten, kan du ikke bare lese om Israel – du må erfare det!

– Jeg er en stolt, britisk-født muslim, og jeg elsker mitt land mer enn noe annet sted på jorden. Men dersom jeg av uante årsaker måtte forlate landet og dra til Midtøsten, sammen med min unge familie, hvor ville jeg da flytte? Ville jeg velge Dubai, med sitt levende byliv og imponerende skyskrapere? Nei. Ville jeg valgt Saudi Arabia, en imponerende rik nasjon og hjemsted til profeten Muhammed? Nei.

– Det er kun et sted jeg kunne reist: Israel. Den eneste nasjonen i Midtøsten som deler de samme demokratiske verdiene som Storbritannia. Den eneste nasjonen i Midtøsten der min familie ville kunne kjent på frihetens varme omfavnelse, sa Javid under sin tale.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise