“Allah Akbar” hjemme hos Israels ambassadør

En delegasjon israelske imamer gjennomførte et bønnerituale i Israels ambassadørbolig i Paris. De var i Frankrike for å fremme toleranse og fred.
Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)
Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det er den israelske ambassaden i Paris som har sponset turen til delegasjonen, bestående av imamer og andre religiøse ledere fra Haifa, Jaffa og andre israelske byer. Agendaen er å avlegge både jødiske og muslimske miljøer i Frankrike besøk, med mål om å fremme toleranse.

I november arrangerte ambassaden et liknende opplegg da franske imamer besøkte jøder og muslimer i Israel, opplyser Yedioth Aharonoth. Håpet er at sårene og mistenksomheten som rår mellom jøder og muslimer i Frankrike kan opphøre. Særlig etter drapene på jødiske barn på en skole i Toulouse i fjor har frykte økt blant franske jøder.

Under et møte med franske muslimer i boligen til ambassadør Yossi Gal samlet den israelske delegasjonen seg til bønn for fred i Midtøsten.

– Dette er et møte mellom det muslimske samfunnet i Israel og franske imamer, som er lojale til landet sitt, som er stolte av Frankrike og promoterer et verdenssyn som fremmer fred, tålmodighet og forståelse. Det er vår plikt å fortsette å arbeide sammen med ekstremisme, vold og hat, sier Gal.

Et videoklipp som ambassaden publiserte på YouTube fra bønnesamlingen har skapt store protester blant muslimer i Frankrike. Men en imam som i utgangspunktet var imot tiltaket, ble så rørt da han så videoen at han reiste for å møte de israelske muslimene.

Se den israelske ambassaden i Paris sitt videoklipp her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5OH6VqLbKE[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise