Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Allah Akbar» hjemme hos Israels ambassadør

Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)
Israelske og franske imamer sammen i bønn for fred, ved den israelske ambassadørboligen i Paris. (Foto: Skjermdump fra IsraelenFrance, YouTube)
En delegasjon israelske imamer gjennomførte et bønnerituale i Israels ambassadørbolig i Paris. De var i Frankrike for å fremme toleranse og fred.

Det er den israelske ambassaden i Paris som har sponset turen til delegasjonen, bestående av imamer og andre religiøse ledere fra Haifa, Jaffa og andre israelske byer. Agendaen er å avlegge både jødiske og muslimske miljøer i Frankrike besøk, med mål om å fremme toleranse.

I november arrangerte ambassaden et liknende opplegg da franske imamer besøkte jøder og muslimer i Israel, opplyser Yedioth Aharonoth. Håpet er at sårene og mistenksomheten som rår mellom jøder og muslimer i Frankrike kan opphøre. Særlig etter drapene på jødiske barn på en skole i Toulouse i fjor har frykte økt blant franske jøder.

Under et møte med franske muslimer i boligen til ambassadør Yossi Gal samlet den israelske delegasjonen seg til bønn for fred i Midtøsten.

– Dette er et møte mellom det muslimske samfunnet i Israel og franske imamer, som er lojale til landet sitt, som er stolte av Frankrike og promoterer et verdenssyn som fremmer fred, tålmodighet og forståelse. Det er vår plikt å fortsette å arbeide sammen med ekstremisme, vold og hat, sier Gal.

Et videoklipp som ambassaden publiserte på YouTube fra bønnesamlingen har skapt store protester blant muslimer i Frankrike. Men en imam som i utgangspunktet var imot tiltaket, ble så rørt da han så videoen at han reiste for å møte de israelske muslimene.

Se den israelske ambassaden i Paris sitt videoklipp her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5OH6VqLbKE[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart