Muslimer og jøder deler gravsted

Sydneys jødiske og muslimske samfunn skal dele gravsted i minst ti år framover.

Muslimsk gravsted i Haifa, Israel (Illustrasjon: Neal Ungerleider, flickr.com)
Muslimsk gravsted i Haifa, Israel (Illustrasjon: Neal Ungerleider, flickr.com)

Både det jødiske og det muslimske samfunnet i den australske storbyen Sydney slet med umiddelbar mangel på gravplasser samtidig. Det førte til at de sammen bestemte seg for å skaffe seg et nytt område. Det nye gravstedet regnes for å være den største på hele den sørlige halvkulen, med sine 3,3 hektar.

Sydney har en muslimsk befolkning på 150.000 og en jødisk befolkning på 45.000, opplyser Ha’aretz. Hadde de ikke gått sammen om dette prosjektet, ville begge trosretningene gått tom for steder å gravlegge sine medlemmer innen få måneder. De er kanskje uenige om mye politisk, men har likevel funnet sammen i denne saken. Gravstedet vil dekke deres behov i minst et tiår framover.

Lederen for New South Wales’ jødiske råd, Yair Miller, mener dette viser hvilket sunt forhold det er mellom de to trosretningene i området.

– Det må alltid arbeides med, men vi har et veldig samarbeidsvillig klima i New South Wales med de fleste mainstream muslimske gruppene. Det jødiske samfunnet trenger fortsatt en mer langsiktig løsning, men vi er veldig, veldig takknemlige, forklarer han.

Den muslimske representanten i gravstedets fond, Ahmad Kamaledine, er også fornøyd.

– Det at folk både fra det jødiske og muslimske samfunnet kan bli gravlagt side om side og dele samme jord, viser villigheten i samfunnet i Australia til å samarbeide, sier han.

Forrige artikkelLapid kåret til “verdens mest innflytelsesrike jøde”
Neste artikkelStatsministerboligens utgifter opp 80 prosent på fire år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no