Muslimer og jøder deler gravsted

Muslimsk gravsted i Haifa, Israel (Illustrasjon: Neal Ungerleider, flickr.com)
Muslimsk gravsted i Haifa, Israel (Illustrasjon: Neal Ungerleider, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Både det jødiske og det muslimske samfunnet i den australske storbyen Sydney slet med umiddelbar mangel på gravplasser samtidig. Det førte til at de sammen bestemte seg for å skaffe seg et nytt område. Det nye gravstedet regnes for å være den største på hele den sørlige halvkulen, med sine 3,3 hektar.

Sydney har en muslimsk befolkning på 150.000 og en jødisk befolkning på 45.000, opplyser Ha’aretz. Hadde de ikke gått sammen om dette prosjektet, ville begge trosretningene gått tom for steder å gravlegge sine medlemmer innen få måneder. De er kanskje uenige om mye politisk, men har likevel funnet sammen i denne saken. Gravstedet vil dekke deres behov i minst et tiår framover.

Lederen for New South Wales’ jødiske råd, Yair Miller, mener dette viser hvilket sunt forhold det er mellom de to trosretningene i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det må alltid arbeides med, men vi har et veldig samarbeidsvillig klima i New South Wales med de fleste mainstream muslimske gruppene. Det jødiske samfunnet trenger fortsatt en mer langsiktig løsning, men vi er veldig, veldig takknemlige, forklarer han.

Den muslimske representanten i gravstedets fond, Ahmad Kamaledine, er også fornøyd.

– Det at folk både fra det jødiske og muslimske samfunnet kan bli gravlagt side om side og dele samme jord, viser villigheten i samfunnet i Australia til å samarbeide, sier han.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag