Canadisk-muslimsk aktivist omfavner Israel

Den canadiske muslimen Raheel Raza var i Israel, for å erklære at hennes muslimske interesseorganisasjon anerkjenner landets rett til å eksistere.

Den canadiske muslimen Raheel Raza (Foto: The Freedom Association, flickr.com)
Den canadiske muslimen Raheel Raza (Foto: The Freedom Association, flickr.com)

Raheel Raza, leder for canadiske Council of Muslims Facing Tomorrow, er kjent som en forkjemper for en moderat islam. Hun er også en sterk kritikker av de ekstreme ytterlighetene i sin egen trosretning. Sist uke var hun i Israel, for å tale ved Shimon Peres’ fredskonferanse. Hun kom med et budskap om fred og anerkjennelse av den jødiske staten, på vegne av organisasjonen hennes.

– Jeg har lært meg å elske dette landet. Når jeg var her for fire år siden, kom jeg for å be ved Al-Aqsa-moskeen. Mens jeg var der, ba jeg om at jeg måtte komme tilbake, fordi jeg ikke hadde fått nok tid til å absorbere landet. Så dette er nå mitt fjerde besøk. Jeg elsker Jerusalem, som er min favorittby i hele verden, forklarer hun i et intervju som er gjengitt i Yedioth Aharonoth.

– Jeg har ikke tro på boikott. Jeg mener det er galt. Det løser ikke et problem. Dersom en har ting å ta opp, finnes det andre måter å gjøre det på. Israel er fortsatt det mest levende demokratiet i Midtøsten. En må se på hva som skjer og forandringene som har kommet her. En boikott vil ikke bære frukter. Skal vi snakke om menneskerettighetsbrudd [her], må en også snakke om menneskerettighetsbrudd i andre land i verden i tillegg. Den (kritikken av Israel) virker å være veldig ensidig, fortsetter Raza.

 

Forrige artikkelSeks Gaza-raketter mot Sør-Israel
Neste artikkelJon Stewart hos “Jon Stewart”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no