Canadisk-muslimsk aktivist omfavner Israel

Den canadiske muslimen Raheel Raza (Foto: The Freedom Association, flickr.com)
Den canadiske muslimen Raheel Raza (Foto: The Freedom Association, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Raheel Raza, leder for canadiske Council of Muslims Facing Tomorrow, er kjent som en forkjemper for en moderat islam. Hun er også en sterk kritikker av de ekstreme ytterlighetene i sin egen trosretning. Sist uke var hun i Israel, for å tale ved Shimon Peres’ fredskonferanse. Hun kom med et budskap om fred og anerkjennelse av den jødiske staten, på vegne av organisasjonen hennes.

– Jeg har lært meg å elske dette landet. Når jeg var her for fire år siden, kom jeg for å be ved Al-Aqsa-moskeen. Mens jeg var der, ba jeg om at jeg måtte komme tilbake, fordi jeg ikke hadde fått nok tid til å absorbere landet. Så dette er nå mitt fjerde besøk. Jeg elsker Jerusalem, som er min favorittby i hele verden, forklarer hun i et intervju som er gjengitt i Yedioth Aharonoth.

– Jeg har ikke tro på boikott. Jeg mener det er galt. Det løser ikke et problem. Dersom en har ting å ta opp, finnes det andre måter å gjøre det på. Israel er fortsatt det mest levende demokratiet i Midtøsten. En må se på hva som skjer og forandringene som har kommet her. En boikott vil ikke bære frukter. Skal vi snakke om menneskerettighetsbrudd [her], må en også snakke om menneskerettighetsbrudd i andre land i verden i tillegg. Den (kritikken av Israel) virker å være veldig ensidig, fortsetter Raza.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag