Terror fra snille og fredelige mennesker

Det er på tide at det store flertallet av fredselskende muslimer som vi blir fortalt finnes, står opp for alvor mot terroren og fanatismen som grupper av deres egen religion praktiserer.

Indiske muslimer protesterer mot terrorangrepet i Mumbai i november 2008. (Foto: Anuradha Sengupta, flickr.com)
Indiske muslimer protesterer mot terrorangrepet i Mumbai i november 2008. (Foto: Anuradha Sengupta, flickr.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

En tysker fra det som var overklassen i Tyskland før 2. verdenskrig har fortalt en typisk historie fra den tida. Han sa at svært få tyskere egentlige var nazister [som for eksempel ønsket å drepe alle jødene]. Men de likte at tyskerne igjen fikk noe å være stolte av [etter ydmykelsene under og etter 1. verdenskrig]. Ellers var de for opptatt med sitt eget daglige strev til å bry seg så mye om det som skjedde da nazistene tok makta.

De tenkte at nazistene var en gjeng med skrullinger. Så satte de seg ned og bare så på det som skjedde. Før de visste det, eide nazistene dem. De hadde mistet kontrollen, og “verdens ende” var kommet. Den nevnte tyskeren ble selv satt i leir. De allierte bombet i stykker fabrikkene familien hans eide.

 

Andre voldsregimer

De fleste menneskene i Russland var sikkert snille og fredelige i 1917 da kommunismen ble innført. Det forhindret ikke at kommunismen hadde ansvar for drap på noe slikt som 20 millioner mennesker. Og den kinesiske varianten av kommunismen, innført i et land hvor det store flertallet sikkert var snille og fredelige, drepte kanskje 60-70 millioner mennesker. Før krigen var de fleste japanerne sikkert snille, fredelige og høflige. Men Japan slaktet seg gjennom Sørøst-Asia, inkludert systematiske mord på et stort antall kinesiske sivile [noen historikere sier opp til 12 millioner, andre 4-6 millioner] – et stort antall av dem drept med sverd, bajonetter, spader og andre redskaper brukt som slagvåpen. Mer nylig har vi sett Rwanda: I en befolkning av snille og fredelige mennesker oppstod nedslaktning av hundretusener.

 

Islam

Det som er sagt om drapsideologiene, er i denne sammenhengen en bakgrunn for å kommentere forholdene i dag innenfor islam. Det stemmer kanskje det noen stadig framholder at muslimer flest er snille og fredelige mennesker. Men det er like irrelevant som det var i forbindelse med nazismen og de andre volds-systemene.

I Afrika (særlig Nigeria) slakter muslimske grupper kristne systematisk. Andre muslimske grupper dreper folk av ulike stammer. Fanatikere tar over moské etter moské. Fanatisk islam sprer seg: Voldtektsofre blir steinet, homoseksuelle blir drept. I stadig nye områder blir ungdommer lært opp til å drepe og bli selvmordsbombere.

I denne situasjonen har det som kanskje er et flertall av fredselskende muslimer gjort seg selv irrelevante med sin taushet. Og mekanismene er de samme som i de andre eksemplene: Ved sin taushet overgir de fredelige sine samfunn til vold og aggresjon. Det gjelder i de muslimske landene. Men i økende grad gjelder det også i vestlige land.

Det er på tide at det store flertallet av fredselskende muslimer som vi blir fortalt finnes, står opp for alvor mot terroren og fanatismen som grupper av deres egen religion praktiserer.

Dette er inspirert av en artikkel som stod på bloggen til Elliott Unsdorfer på den israelske nettavisen Times of Israel. Unsdorfer oppgir at forfatteren til det opprinnelige innlegget er den amerikansk-jødiske legen og Holocaust-overleveren Emanuel Tanya. Men artikkelen skal, ifølge WorldTruth, første gang være publisert på nettstedet Israelnationalnews.com av Paul E. Marek 18. mars 2007. Det er noe uklart hvem som opprinnelig har skrevet dette. Men det er i prinsippet velkjente fakta, så det har ikke så mye å si hvem den opprinnelige forfatteren er.

 

Forrige artikkelUnntakstilstand på Sinai
Neste artikkelHizbollah kan bli terrorlistet av EU likevel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -