– Nok er nok

Syrisk muslimsk leder tar et kraftig oppgjør med islamismen og all død og fordervelse som skjer i islams navn. Han reagerer etter at to britisk-jødiske jenter ble utsatt for et syreangrep på Zanzibar.
Syreangrepet på de to britiske 18-åringene Katie Gee og Kirstie Trup på Zanzibar, har fått en syrisk-muslimsk leder til å reagere. (Foto: Montasje av Huffington Post, fra bilder jentene hadde lagt ut på Facebook.com)
Syreangrepet på de to britiske 18-åringene Katie Gee og Kirstie Trup på Zanzibar, har fått en syrisk-muslimsk leder til å reagere. (Foto: Montasje av Huffington Post, fra bilder jentene hadde lagt ut på Facebook.com)

– Min religion er overmoden for kritikk. Ut av respekt for min familie, mine medarbeidere og venner, har jeg utsatt det uungåelige, fordi jeg strømmer over av optimisme. Men jeg vil ikke og kan ikke lime sammen igjen dette sprukne glasset. For dersom ikke engang vi muslimer skriver om våre egne sykdommer, hvem vil da gjøre det?

Slik innleder Farid Ghadry et leseverdig blogginnlegg for Times of Israel. Han er en av grunnleggerne av og president for Reformpartiet i Syria. En mann som ofte skriver kritisk om islamisme og ytterliggående sider ved islam, men som tydeligvis mener at det han skriver i denne saken er ekstra påtrengende og viktig.

Det som var motivasjonen til Ghadrys siste innlegg, var handlingene til to islamister på Zanzibar. To britiske jenter ble dynket i syre. Og det er de mulige årsakene og motivene Daily Beast og andre medier har klart å grave fram som plager han mest.

– En muslimsk kvinne slo de to britiske kvinnene to dager i forvegen, fordi de sang vestlige sanger.
– Enkelte gutter skal ha forsøkt å invitere minst én av dem til å ha sex, men guttene ble avvist.
– Jentene rapporterte at penger var stjålet fra den lokale katolske kirken.
– De gikk ikke kledd etter lokal skikk.
– Begge jentene var jødiske.

Ghadry kommenterer det slik: «Kjære vene, hvor skal jeg begynne? For å synge eller spille musikk, lemlester vi deg. For å ikke tilfredsstille våre seksuelle lyster grunnet vår egen religiøse fortrengning, vil vi lemleste deg, hvis du ikke underlegger deg vårt hormonelle hat. For å stjele fra din arbeidsgiver, vil vi lemleste deg dersom du anmelder det. Og dersom du stjeler fra oss, vil vi kappe av deg lemmer – én etter én. For å ikke gå med hijab vil bi lemleste deg, selv om vestlige samfunn gir muslimske kvinner rett til å velge mellom skikker. Og for bare å være jødisk, vil vi lemleste deg. Du er skyldig, selv når du er uskyldig. Er islamismen syk, eller hva?»

Syreren mener at «nok er nok» og skriver at han har sett seg lei på tausheten til muslimske ledere. Derfor ønsker han at andre muslimer gjør som ham og taler de religiøse autoritetene midt imot, både i Vesten og i den arabiske verden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise