– Israel ønsker regional krig

Det er sjeldent Hizbollah-leder Hassan Nasrallah viser seg offentlig, men på en sjiamuslimsk helligdag på onsdag, anklaget han Israel for å ønske krig.
Propagandaplakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Propagandaplakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Det er ingen tvil om at Israel er fornøyd i dag med det som skjer i den arabiske og muslimske verden  – det er konfliktene, problemene og krigene, sa han i sin andre offentlige tale siden august.

– Dette er Israels mål. Landet ønsker å rive de arabiske landene fra hverandre og stille dem opp mot hverandre religiøst, noe som hjelper deres situasjon i Palestina. Israel presser alltid mot krig i regionen, sa Nasrallah.

Men alt er ikke bare rosenrødt i dagens situasjon for israelerne, hevdet han videre, ifølge Yedioth Aharonoth.

– Israel er bekymret for framtiden, fordi situasjonen i regionen kan komme ut av kontroll og da vil de ikke kunne kontrollere den, sa han.

Skeptisk Kongress
Tirsdag advarte Det hvite hus, gjennom sin pressetalsmann Jay Carney, at dersom den Iran-skeptiske Kongressen vedtar nye økonomiske sanksjoner, vil det gi større sannsynlighet for at USA må gripe inn militært. Det beste alternativet, mener de, er å vedta avtaleforslaget Obama-administrasjonen har presentert for Iran.

Men flertallet i Kongressen, akkurat som myndighetene i Israel, er svært skeptiske til en avtale der iranerne får sanksjonsløft før de i det hele tatt har gitt noe tilbake. Frankrike nektet å undertegne avtalen under helgens atomforhandlinger i Geneve mellom Iran og P5+1, av samme grunn.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise