– Israel ønsker regional krig

Det er sjeldent Hizbollah-leder Hassan Nasrallah viser seg offentlig, men på en sjiamuslimsk helligdag på onsdag, anklaget han Israel for å ønske krig.

Propagandaplakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Propagandaplakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)

– Det er ingen tvil om at Israel er fornøyd i dag med det som skjer i den arabiske og muslimske verden  – det er konfliktene, problemene og krigene, sa han i sin andre offentlige tale siden august.

– Dette er Israels mål. Landet ønsker å rive de arabiske landene fra hverandre og stille dem opp mot hverandre religiøst, noe som hjelper deres situasjon i Palestina. Israel presser alltid mot krig i regionen, sa Nasrallah.

Men alt er ikke bare rosenrødt i dagens situasjon for israelerne, hevdet han videre, ifølge Yedioth Aharonoth.

– Israel er bekymret for framtiden, fordi situasjonen i regionen kan komme ut av kontroll og da vil de ikke kunne kontrollere den, sa han.

Skeptisk Kongress
Tirsdag advarte Det hvite hus, gjennom sin pressetalsmann Jay Carney, at dersom den Iran-skeptiske Kongressen vedtar nye økonomiske sanksjoner, vil det gi større sannsynlighet for at USA må gripe inn militært. Det beste alternativet, mener de, er å vedta avtaleforslaget Obama-administrasjonen har presentert for Iran.

Men flertallet i Kongressen, akkurat som myndighetene i Israel, er svært skeptiske til en avtale der iranerne får sanksjonsløft før de i det hele tatt har gitt noe tilbake. Frankrike nektet å undertegne avtalen under helgens atomforhandlinger i Geneve mellom Iran og P5+1, av samme grunn.

Forrige artikkel– Som Muhammed ble Arafat forgiftet av jøder
Neste artikkel– Palestina er et arabisk land fra elven til havet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no