– Israel ønsker regional krig

Propagandaplakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Propagandaplakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah i Libanon (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Det er ingen tvil om at Israel er fornøyd i dag med det som skjer i den arabiske og muslimske verden  – det er konfliktene, problemene og krigene, sa han i sin andre offentlige tale siden august.

– Dette er Israels mål. Landet ønsker å rive de arabiske landene fra hverandre og stille dem opp mot hverandre religiøst, noe som hjelper deres situasjon i Palestina. Israel presser alltid mot krig i regionen, sa Nasrallah.

Men alt er ikke bare rosenrødt i dagens situasjon for israelerne, hevdet han videre, ifølge Yedioth Aharonoth.

– Israel er bekymret for framtiden, fordi situasjonen i regionen kan komme ut av kontroll og da vil de ikke kunne kontrollere den, sa han.

Skeptisk Kongress
Tirsdag advarte Det hvite hus, gjennom sin pressetalsmann Jay Carney, at dersom den Iran-skeptiske Kongressen vedtar nye økonomiske sanksjoner, vil det gi større sannsynlighet for at USA må gripe inn militært. Det beste alternativet, mener de, er å vedta avtaleforslaget Obama-administrasjonen har presentert for Iran.

Men flertallet i Kongressen, akkurat som myndighetene i Israel, er svært skeptiske til en avtale der iranerne får sanksjonsløft før de i det hele tatt har gitt noe tilbake. Frankrike nektet å undertegne avtalen under helgens atomforhandlinger i Geneve mellom Iran og P5+1, av samme grunn.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag