Kanskje vi burde begynne å studere sharialov?

Amos Biderman, karikaturtegner i den israelske venstreorienterte avisen Ha’aretz, er fortvilet etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo i Paris.

Tolv mennesker ble drept i terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris 7. januar 2015. (Illustrasjonsfoto: Gongashan, flickr.com)
Tolv mennesker ble drept i terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris 7. januar 2015. (Illustrasjonsfoto: Gongashan, flickr.com)

– Ikke la oss forsøke å hvitvaske ting. De slemme gutta har vunnet – de fra Islamsk Jihad, Al-Qaida, Islamsk Stat, samme hva du ønsker å kalle dem. De har slått oss ned i støvlene i kampen om ytringsfriheten, innleder Amos Biderman sin artikkel etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Biderman er karikaturtegner i den venstreorienterte avisen Ha’aretz.

– Hele Europa skjelver, og det samme gjør Amerika. Nå er det ikke noen karikaturtegner eller redaktør som vil våge å stå opp mot dem. De skjelver alle i frykt. Jeg for min del har følt meg truet siden stormen om de danske karikaturene som avbildet Muhammed i 2005. Jeg går ikke nær temaet. Konsekvensene er så åpenbare, skriver Biderman.

Han forteller at franske myndigheter har bedt redaktørene og tegnerne av Charlie Hebdo å stanse trykking av illustrasjoner som “ikke tar hensyn til sensitiviteten til radikal islam”. Det ble ikke gitt tilsvarende oppfordringer når det gjelder tegninger som var kritisk mot jødiske eller katolske ledere, tegninger som Charlie Hebdo også var full av.

Islamistiske ekstremister har angrepet ytringsfriheten i Europa tidligere, påpeker den israelske karikaturtegneren. Theo van Gogh ble drept for sin dokumentarfilm om omskjæring av muslimske jenter i Holland. Salman Rushdie fikk dødsdom i en fatwa og måtte leve i skjul i årevis .

En muslimsk forkynner i London fortalte nylig den israelske tv-reporteren Zvi Yehezkeli hvor bra det kom til å bli i Storbritannia med sharialov.

– De vil drepe alle de vantro. Det var nøyaktig det de gjorde med mine franske kollegaer. Deres eneste synd var at de hadde tegnet bilder. Det er det jeg kaller multikulturalisme, skriver Biderman.

Han ser på de ansatte i Charlie Hebdo som kamikaze-journalister og -tegnere. “Jeg har fulgt dere utgivelser, og jeg visste det ville ende dårlig. Det kunne ikke vært på noen annen måte. Den franske regjeringen visste det også, og gjorde ingenting for å stanse det.”

Bidermans avslutning er dypt pessimistisk.

“Nå vil lederne i Frankrike, Storbritannia og Tyskland snakke, bable og prate. Den bitre sannheten er at det er ikke så mye mer de kan gjøre. De stygge gutta har allerede vunnet. Kanskje vi bør starte å studere sharialov?”

Forrige artikkel– Dersom vi ikke bekjemper terror, vil ikke Paris-angrepet bli det siste
Neste artikkelMIFF er 120 prosent større enn Palestinakomiteen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.