Demonstranter på Gaza brant franske flagg og hyllet Islamsk Stat

- Dere som tilber korset, må bare vente dere flere av islams helter, ropte en gruppe salafister på Gaza-stripen i dag. Utenfor fransk kultursenter hyllet de Paris-terroristene.
Skjermdump fra reuters.com.
Skjermdump fra reuters.com.

Som regel nekter Hamas-myndighetene på Gaza-stripen sine innbyggere å stimle sammen til demonstrasjoner. Men i dag ble det gitt tillatelse til en gruppe salafister å markere sin avsky mot Frankrike og hylle Islamsk Stat i nærheten av et fransk kultursenter.

– Vi sier til Frankrike og verdens land at selv om islam påbyr oss å vise respekt for alle religioner, påbyr den oss også å straffe og drepe alle de som angriper og krenker islams profet Muhammed, sier demonstranten Abu Abdallah al-Makdissi til nyhetsbyrået Reuters.

Flere av demonstrantene bar uniformer som ligner på uniformene til Islamsk Stat, og de identifiserte seg som tilhengere av ulike jihadist-salafist grupperinger. Det ble holdt opp bilder av de tre radikale islamistene som drepte journalister, politimenn og jøder i Paris tidligere denne måneden.

– Dere som tilber korset, må bare vente dere flere av islams helter, ropte demonstrantene.

Flere titalls politimenn fra Hamas holdt vakt under markeringen. Det brøt ut tumulter på slutten av demonstrasjonen, og Hamas-mennene skjøt i været for å spre demonstrantene.

Blant palestinerne er det sterkere støtte og mindre motstand mot Islamsk Stat (IS) enn i andre arabiske land, viser meningsmåling.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise