Demonstranter på Gaza brant franske flagg og hyllet Islamsk Stat

– Dere som tilber korset, må bare vente dere flere av islams helter, ropte en gruppe salafister på Gaza-stripen i dag. Utenfor fransk kultursenter hyllet de Paris-terroristene.

Skjermdump fra reuters.com.
Skjermdump fra reuters.com.

Som regel nekter Hamas-myndighetene på Gaza-stripen sine innbyggere å stimle sammen til demonstrasjoner. Men i dag ble det gitt tillatelse til en gruppe salafister å markere sin avsky mot Frankrike og hylle Islamsk Stat i nærheten av et fransk kultursenter.

– Vi sier til Frankrike og verdens land at selv om islam påbyr oss å vise respekt for alle religioner, påbyr den oss også å straffe og drepe alle de som angriper og krenker islams profet Muhammed, sier demonstranten Abu Abdallah al-Makdissi til nyhetsbyrået Reuters.

Flere av demonstrantene bar uniformer som ligner på uniformene til Islamsk Stat, og de identifiserte seg som tilhengere av ulike jihadist-salafist grupperinger. Det ble holdt opp bilder av de tre radikale islamistene som drepte journalister, politimenn og jøder i Paris tidligere denne måneden.

– Dere som tilber korset, må bare vente dere flere av islams helter, ropte demonstrantene.

Flere titalls politimenn fra Hamas holdt vakt under markeringen. Det brøt ut tumulter på slutten av demonstrasjonen, og Hamas-mennene skjøt i været for å spre demonstrantene.

Blant palestinerne er det sterkere støtte og mindre motstand mot Islamsk Stat (IS) enn i andre arabiske land, viser meningsmåling.

Forrige artikkelIransk general drept i luftangrep på Golan
Neste artikkelFunnet skutt dagen før han skulle fremlegge terrorbevis
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.