Israelsk islamistbevegelse blir forbudt organisasjon

Organisasjonen som nå blir forbudt i Israel er en av hovedaktørene i spredningen av oppfordringer til terror og vold denne høsten.

Israelske politistyrker under stengningen av ett av de 17 regionalkontorene til nord-avdelingen av Den islamske bevegelsen i Israel. (Foto: Det israelske politiet)
Israelske politistyrker under stengningen av ett av de 17 regionalkontorene til nord-avdelingen av Den islamske bevegelsen i Israel. (Foto: Det israelske politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den islamske bevegelsen er en islamistisk organisasjon som i utgangspunktet har til formål å fremme islam blant israelske arabere og muslimske minoritetsgrupper i landet. Den hadde i oppstarten sitt utspring fra Det muslimske brorskap i Egypt. Organisasjonen er delt i to avdelinger: Nord-avdelingen og sør-avdelingen. Mens sør-avdelingen framstår som en moderat religiøs bevegelse, har nord-avdelingen lenge vært kjent for radikale standpunkter og oppfordringer til vold mot jødiske israelere.

Den israelske regjeringen forbyr nå nord-avdelingen av Den islamske bevegelsen å fortsette sitt virke. Begrunnelsen er at bevegelsen kontinuerlig har oppildnet til voldshandlinger under denne høstens terrorbølge, og at bevegelsen fortsetter å pleie bånd til Hamas og Det muslimske brorskap. Vedtaket om forbudet ble gjort mandag kveld.

 

Stengte 17 regionalkontorer

”Enhver person som tilhører denne organisasjonen, eller som utfører tjenester for den, eller som opptrer på vegne av den, utfører fra nå av en kriminell handling som kan straffes med fengsel”, forklares det i en pressemelding fra regjeringsadministrasjonen.

Vedtaket åpner også for at eiendom som tilhører denne gruppen kan bli beslaglagt.

Nord-avdelingen av Den islamske bevegelsen har hele tiden avvist Oslo-avtalene, og de boikotter nasjonale valg i Israel fordi de ikke vil bidra til å ”legitimere den jødiske statens institusjoner”. Regjeringen mener de bærer en stor del av ansvaret for terrorbølgen i høst.

Natt til tirsdag gikk israelske sikkerhetsstyrker inn i flere av organisasjonens regionale kontorer over hele landet, og beslagla datamaskiner, dokumenter og kontantbeholdning. Bankkontoene til organisasjonen og til flere tilknyttede organisasjoner er fryst. Totalt er 17 regionale kontorer blitt beordret stengt, i blant annet Umm el-Fahm, Jaffa, Nasaret, Kfar Kana, Turan, Beersheba og Rahat.

 

– Stanse det farlige oppvigleriet ved kilden

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at beslutningen ble tatt ”etter en serie dybdesamtaler med alle relevante juridiske og sikkerhetsmessige parter”.

– Målet er å stanse det farlige oppvigleriet ved kilden, og å unngå at uskyldige liv blir rammet, sier Netanyahu.

– Staten Israel må være et eksempel og en spydspiss i kampen mot radikal islam, sier sikkerhetsminister Gilad Erdan.

– Den islamske bevegelsen, Hamas, Den islamske staten og andre organisasjoner har en felles ideologisk plattform som er årsaken til terrorangrep over hele verden, og til terrorbølgen i dette landet, fortsetter Erdan.

 

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.

Forrige artikkelGrandes grandiose idé
Neste artikkel– Sverige er ingen venn av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/