– Den israelske soldaten ønsker å dra tilbake til sin kjæreste

En ærlig Hamas-rådgiver gir et godt tips til norske palestinasympatisører.

En israelsk soldat kysser sin kjæreste i sentrum av Jerusalem i januar 2010. (Illustrasjonsfoto: Nati Shohat, Flash90)
En israelsk soldat kysser sin kjæreste i sentrum av Jerusalem i januar 2010. (Illustrasjonsfoto: Nati Shohat, Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Journalist David Patrikarakos rapporterte fra Gaza-stripen i en artikkel i Foreign Policy 7. juni. En hovedkilde er en mann, “Mostafa”, som blir omtalt som en “seniorrådgiver til en Hamas-minister”.

– De er en svak fiende, sier Mostafa, om israelerne.

– Våre al-Qassam soldater hører dem rope i frykt når de angriper. Krig handler om hvor religiøs du er – al-Qassam soldatene vet at de kommer til himmelen, så de kjemper til slutt. Den israelske soldaten ønsker å komme tilbake til sin kjæreste, sier han.

Her blir avslørt et godt tips til norske aktører som jobber med palestinerne: Prøv å få dem til å tenke mindre på sin religion, og mer på sine kjærester, så kan krigen ta slutt.

Overskriften i Foreign Policy? “Hamas er klar for krig med Israel.”

I artikkelen kommer det også fram hvordan Hamas holder et jerngrep over befolkningen på Gaza-stripen.

– For hver 200 meter langs stripen er det en Hamas-mann som overvåker sitt tildelte område. Dersom det skjer noe utenom det vanlige, vil han rapportere det og det vil bli tatt affære. De har total kontroll, sier Patrikarakos sin palestinske hjelper på Gaza-stripen.

Forrige artikkelMicrosoft utvider i Israel
Neste artikkelFire drept i terrorangrep i Tel Aviv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.