Israelsk tenåring åpnet Paris Fashion Week for motehuset Dior

Sofia Mechetner er høy, blond, blåøyd, 14 år og fra Israel. Hun er Diors nye ansikt.

Sofia Mechetner (Foto: Dior)
Sofia Mechetner (Foto: Dior)

Det høres ut som en Askepott-historie, men for 14 år gamle Sofia har livet nettopp blitt snudd opp ned.

Den israelske tenåringen – uten tidligere erfaring som modell – fikk æren av å åpne motehuset Diors visning da hun spaserte ned catwalken på Paris Fashion Week som ble arrangert fra 5. juli til 10. juli 2015.

Sofia i en kjole designet av Raf Simons  (Foto: Reuters/Stephane Mahe via Washinton Post)
Sofia i en kjole designet av Raf Simons. (Foto: Reuters/Stephane Mahe via Washinton Post)

Hun er også blitt utpekt til å være Diors «nye ansikt». Det betyr at hun er deres hovedmodell. Det er drømmen for enhver modell.

Sofia er datter av immigranter fra tidligere Sovjetunionen og bor sammen med mor og to yngre søsken i Holon, en forstad til Tel Aviv i en svært enkel leilighet. Hun deler soverom med søsknene og har sjelden besøk av venner fordi hun er flau over leilighetens lave standard.

Sofias mor har flere strøjobber, inkludert vasking av private hjem og kontorer og pleie av eldre. Mens mor er på jobb, må Sofia gjøre husarbeid og passe på søsknene.

Sofia – med hennes unike utseende og likhet med en ung utgave av Kate Moss – ble oppdaget av eieren av det israelske modellbyrået Roberto som foreslo for modellbyrået Viva i Paris å reise dit med henne for fotografering.

Sofia og en ledsager fløy til Paris, men eierne av Viva kansellerte avtalen da de ble klar over hennes unge alder.

Med stor skuffelse ble de gående rundt i gatene i Paris. I en Dior-butikk kjente Sofias ledsager igjen Diors sjefsdesigner Raf Simons som tilfeldigvis var innom.

De hilste på hverandre og utvekslet visittkort. Kort tid etterpå ringte Diors audition-ansvarlige til Viva og bad om å få kontakt med Sofia.

Med en henvendelse fra Dior, var eierne av Viva modellbyrå svært raske med å ta kontakt med Roberto.

Sofia på Fashion Week Paris (Foto: Dior)
Sofia på Fashion Week Paris (Foto: Dior)

 

Noen uker senere – hjemme i Israel – ble hun oppringt av eieren av Roberto modellbyrå med beskjed om straks å komme innom kontoret. Der fikk hun beskjed om at Dior ønsket henne som motehusets nye ansikt.

Til gjengjeld ville kontrakten være verdt 265 000 US dollar, rundt 2,1 millioner kroner.

Hun ringte straks til moren med beskjeden: «Mamma, nå kan du si opp jobben!»

På spørsmål fra TV-kanalen Channel 2 i Israel om hva hun vil bruke pengene på, er svaret: «Å flytte til et annet hjem og få mitt eget rom».

 

Kilder: Washington Post, I24news, Times of Israel og en 7 minutter lang video fra Channel 2.

Forrige artikkelEinat Wilfs tale i Danmark 14. juni 2015
Neste artikkel– Avtalen setter verdensfreden i fare
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.