Flere branner herjer i det nordlige Israel

Mange innbyggere er blitt evakuert fra hjemmene sine mens brannvesenet forsøker å få kontroll over brannen.

Skogbrannen på Karmelfjellet i 2010. Bildet er tatt i nærheten av den drusiske byen Issafiya, som er nær universitetet i Haifa. (Foto: Ronit Ben Zvi, Wikimedia Commons)
Skogbrannen på Karmelfjellet i 2010. Bildet er tatt i nærheten av den drusiske byen Issafiya, som er nær universitetet i Haifa. (Foto: Ronit Ben Zvi, Wikimedia Commons)

Times of Israel melder om flere branner som har pågått hele tirsdag 22. november.

Rundt 10 hjem er blitt ødelagt av brannen i byen Zichron Yaakov, og mange innbyggere er evakuert av politiet.

Tretten personer, inkludert barn, får behandling for røykinhalering, ifølge Magen David Adom.

Brannvesenet forsøker å slukke brannen ved hjelp av åtte fly og 40 kjøretøy.

Det antas at brannen er blitt startet ved et uhell etter at turgåere har vært uforsiktige. Sterk vind og tørre forhold har ført til at brannen spredde seg til flere områder.

Det skal også ha vært brann i Atlit-området, Hadera og i Nesher, som er en forstad i Haifa.

Tidlig tirsdag morgen ble også innbyggere i det jødisk-arabiske samfunnet Neve Shalom, utenfor Jerusalem, evakuert etter at en brann herjet i området, forteller Times of Israel.

I 2010 ble Karmelskogen utsatt for en storbrann, hvor 44 personer døde. Det er den dødeligste brannen i landets nyere historie.

Forrige artikkelHamas forsøkte å smugle våpen til Gaza med fiskefartøy
Neste artikkelSlakt av Salongen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.