Her er Israels «Air Force One»

Søndag 3. november var det første testflyvning med staten Israels nye fly. (Foto: Israel Aerospace Industries)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels eget «Air Force One», som skal brukes av både statsministeren og presidenten på offisielle oppdrag, hadde søndag 3. november sin første testflygning. Flygningen ble en suksess, skriver avisen Jerusalem Post.

Flyet, av typen Boeing 767-300ER, ble kjøpt i 2016 fra det australske flyselskapet Qantas. Siden er det blitt modifisert og ombygd av Israel Aerospace Industries (IAI). Søndagens vellykkede testflygning fra Ben Gurion-lufthavn varte i fire og en halv time. Alt fungerte optimalt.

Kostnaden for kjøp og renovering av flyet er estimert til å ligge på litt over 1,5 milliarder kroner. Ytterligere testflygninger og kontroller må bli gjennomført føre det stats-eide flyet kan tas i bruk av landets ledelse.

Ifølge IAI har flyet sofistikert moderne teknologi som gjør at det kan brukes i flere tiår framover. Det har blant annet krypterte kommunikasjonssystemer, som gjør det mulig med konfidensielle samtaler med kontakter i Israel eller med internasjonale ledere mens man er i luften. Flyet oppfyller også de komplekse sikkerhetsutfordringene det er ved å frakte israelske ledere.

I dag er det er El Al, Israels nasjonale flyselskap, som flyr landets ledere og offisielle delegasjoner på utenlandsbesøk verden over.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag