Her er Israels «Air Force One»

Nå får Israels statsminister og president tilgang på sitt eget fly.
Søndag 3. november var det første testflyvning med staten Israels nye fly. (Foto: Israel Aerospace Industries)

Israels eget «Air Force One», som skal brukes av både statsministeren og presidenten på offisielle oppdrag, hadde søndag 3. november sin første testflygning. Flygningen ble en suksess, skriver avisen Jerusalem Post.

Flyet, av typen Boeing 767-300ER, ble kjøpt i 2016 fra det australske flyselskapet Qantas. Siden er det blitt modifisert og ombygd av Israel Aerospace Industries (IAI). Søndagens vellykkede testflygning fra Ben Gurion-lufthavn varte i fire og en halv time. Alt fungerte optimalt.

Kostnaden for kjøp og renovering av flyet er estimert til å ligge på litt over 1,5 milliarder kroner. Ytterligere testflygninger og kontroller må bli gjennomført føre det stats-eide flyet kan tas i bruk av landets ledelse.

Ifølge IAI har flyet sofistikert moderne teknologi som gjør at det kan brukes i flere tiår framover. Det har blant annet krypterte kommunikasjonssystemer, som gjør det mulig med konfidensielle samtaler med kontakter i Israel eller med internasjonale ledere mens man er i luften. Flyet oppfyller også de komplekse sikkerhetsutfordringene det er ved å frakte israelske ledere.

I dag er det er El Al, Israels nasjonale flyselskap, som flyr landets ledere og offisielle delegasjoner på utenlandsbesøk verden over.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise