Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels «Air Force One» skal beskyttes mot rakettangrep

Søndag 3. november var det første testflyvning med staten Israels nye fly. (Foto: Israel Aerospace Industries)
Har montert et israelsk anti-rakettsystemet på flyet.

Israels eget «Air Force One», som skal brukes av både statsministeren og presidenten på offisielle oppdrag, har nå hatt sin tredje testflygning. Nå har flyet også fått montert det israelske systemet DIRCM (Direct Infra-Red Counter Measure), som skal beskytte flyet mot eventuelle rakettangrep.

Det samme systemet ble observert under det offisielle flyet til Frankrike, da den franske presidenten Emmuanel Macron besøkte Israel og Jerusalem i forbindelse med markeringen for 75 årsdagen for frigjøringen av Auswitch.

Hvis det skytes en rakett mot flyet vil forsvarssystemet oppdage raketten på en brøkdel av et sekund. Systemet, som er utviklet av israelske Elbit, sender ut en laser som fester seg på stridshodet til raketten, skriver Jerusalem Post.

Fire av systemets kameraer er plassert i et kamerahus under flyet, som gjør at man har 360 graders oversikt. Laserstrålen forstyrrer systemet til innkommende raketter og gjør at rakettene går ut av kurs og bommer.

Elbit begynte å utvikle systemet etter at mislykket forsøk fra Al Qaida på å skyte ned et israelsk passasjerfly i Kenya med skulderholdte raketter. Siden er det blitt installert på flyene til de israelske kommersielle flyselskapene ElAl, Arkia og Israir Airlines. System er solgt til 15 land verden over.

Det israelske «Air Force One», som har fått navnet «Sions vinger», hadde sin første testflygning i november 2019. Hvis ingen uforutsette forsinkelser dukker opp er det ventet at flyet vil være i drift innen to måneder.

Elbit-systemet DIRCM sender en laserstråle mot innkommende raketter, som får dem til å bomme på målet. (Foto: Elbit)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart