Muslimsk politiker: – Israel er en jødisk stat og vil forbli det

Historiske uttalelser fra den israelsk-arabiske politikeren Mansour Abbas.
Den israelsk-arabiske politikeren Mansour Abbas sier Israel er en jødisk stat. (Foto. Yonatan Sindel/Flash90)

– Staten Israel ble født som en jødisk stat og vil fortsette å være en jødisk stat, sier Mansour Abbas, leder av det arabisk-muslimske partiet Ra’am. Uttalelsen til Abbas er historisk, da den skiller seg helt ut i forhold til hva de arabiske partiene i Israel tidligere har ment, skriver avisen Jerusalem Post.

Synspunktene til arabiske partier har tidligere vært at Israel ikke skal være en jødisk stat. Arabiske partier har blant annet ønsket å endre «Loven om tilbakevending», som gir alle som er jøder, av jødisk avstamning, og deres ektefeller retten til å immigrere til Israel og få statsborgerskap. Araberne har ønsket å endre denne loven for å gjøre det enklere for arabere å flytte til Israel. Målet er bytte den jødiske majoriteten ut med en arabisk majoritet.

At Abbas nå «anerkjenner» Israel som en jødisk stat er dermed helt nytt. Abbas ble også historisk da han tidligere i år tok sitt muslimske parti med inn i regjeringskoalisjonen, som første arabiske parti i Israels historie.

Abbas og partiet hans får ikke uventet kritikk av andre arabiske partier i det israelske parlamentet. Heller ikke palestinske politikere er fornøyd med uttalelsen. Mahmoud Abbas, president i de palestinske selvstyreområdene, mener uttalelsene til den israelsk-arabiske politikeren er «uansvarlige».

PLOs eksekutivkomité, som består av representanter fra flere palestinske fraksjoner, uttrykker en «sterk fordømmelse» av uttalelsene til Mansour Abbas, som de mener ikke reflekterer synet til palestinerne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise