– I tusenvis av år drømte vi om vår egen stat

Israel feirer sin 69. uavhengighetsdag med fyrverkeri, konserter og fest over hele landet.

Mange israelere startet uavhengighetsdagen med å se på flyoppvisning fra stranden i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Israel markerer uavhengighetsdagen. Her fra en flyoppvisning i Tel Aviv. (Foto: Flash90)

Mandag kveld startet Israel feiringen av sin 69. uavhengighetsdag Yom Haatzmaut. Det ble markert med fyrverkeri, konserter og fest over hele landet. Fra Eilat i sør til Haifa i nord markerte millioner av israelere dagen. Feiringen avsluttes tirsdag kveld.

– I tusenvis av år drømte vi om å ha vårt eget flagg, en hær til å passe på oss og en egen stat, fortalte statsminister Benjamin Netanyahu i en video som ble publisert på nasjonaldagen. Han viste til alle prøvelsene det jødiske folk har vært gjennom og hvor langt de har kommet siden de ble forsøkt utryddet under 2. verdenskrig.

Presidenten i Knesset, Yuli Edelstein, brukte dagen til å snakke om samhold.

– Jerusalem er en kilde til styrke og inspirasjon for det jødiske folk. Derfor må vi beskytte Jerusalems enhet, men vi må også beskytte israelsk enhet, sa Edelstein, og manet til at mindre splittelse mellom høyre- og venstresiden i israelsk politikk.

Her sender Pål fra Norge en gratulasjon til Israel;

[youtube width=”450″ height=”366″]https://www.youtube.com/watch?v=x8i-RtWdOn8[/youtube]

Forrige artikkelIngen misforstår budskapet fra 1. mai-toget i Oslo
Neste artikkelHamas vil fortsatt utslette Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.