Konservative jøder åpner for homofile rabbinere

Den konservative jødiske bevegelsen i Israel har åpnet for at homofile kan ordineres til rabbinere. “En viktig utvikling i jødisk lov”, mener bevegelsens president Mauricio Balter.

Illustrasjon: flickr.com
Illustrasjon: flickr.com

For første gang har Israels “Masorti-bevegelse”, som representerer konservativ jødedom, akseptert å ordinere homofile som rabbinere. Allerede i september 2012 vil de første lesbiske og homofile kunne studere ved bevegelsens Schechter rabbinske seminar. Deler av den konservative jødiske bevegelse i USA har i flere år inkludert homofile også som rabbinere. Både i Israel og i USA kan kvinner ordineres i denne bevegelsen.

Beslutningen ble tatt på rabbinernes generalforsamling ved Schechter-seminaret, hvor atten deltakere enstemmig gikk inn for å åpne for homofil ordinasjon.

– Jeg ser dette som en svært viktig utvikling i jødisk lov. Det er det rette å gjøre. Vi har alle blitt skapt i Guds bilde, og dermed er vi skapt like. For meg er det en veldig viktig verdi. Jeg har alltid sagt at vi burde slippe homofile og lesbiske inn hos oss. Jeg er glad for at vi hadde denne avstemningen og at det gikk den veien det gjorde, forklarer presidenten i bevegelsen, rabbiner Mauricio Balter.

Flere i USA
Den konservative jødedommen er en av fire hovedretninger innen jødedommen: reformjødedom, konservativ jødedom, ortodoks jødedom og ultra-ortodoks jødedom. De konservative utgjør brorparten av det religiøse jødiske samfunnet i USA, mens de er i klart mindretall i Israel der de ortodokse utgjør den største religiøse bevegelsen. Reformjødene, både i USA og i Israel, har i mange år vært åpne for homofile rabbinere.

Synagogene i Oslo og Trondheim er ortodokse.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise