Israel forbereder seg til jødisk nyttårsfeiring

Blant annet stenges alle overgangene til de palestinske områdene.
Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalems gamleby. (Illustrasjon: David Holt, flickr.com)
Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalems gamleby. (Illustrasjon: David Holt, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den jødiske nyttårsfeiringen, Rosh ha’shanah, begynner søndag kveld og slutter tirsdag kveld. I denne anledning er det store forberedelser før helligdagen begynner. i24news melder at israelske sikkerhetsstyrker kommer til å sørge for at alle overgangene til de palestinske områdene er stengte for å forhindre terrorangrep. Dermed kan ingen palestinere komme inn til Israel, med mindre det er et medisinsk nødstilfelle. Det er vanlig at slike tiltak blir brukt i løpet av jødiske helligdager, men nå er det større grunn til bekymring etter flere angrep mot israelske soldater og politi i september. Ifjor opplevde Israel at høytiden ble preget av mange terrorangrep i blant annet Jerusalem og flere liv gikk tapt.

Israels president, Reuven Rivlin, og den israelske statsministeren, Benjamin Netanyhu, ønsker det nye jødiske året, 5777, velkommen ved å holde sine årlige taler.

Rivlin sa i sin nyttårstale til jøder i utlandet at de burde styrke tilknytingen sin til Israel, melder Yedioth Aharonoth. Jøder i hele verden møter store utfordringer, slik som antisemittisme. Mange jøder føler seg ikke trygge utenfor Israel og vil ikke gå rundt i gatene med jødiske symboler. Rivlin sa derfor at dette er en utfordring som jødiske samfunn i verden møter, og selv om Israel alltid vil være et åpent hjem for jødene, må jøder kunne leve fritt i andre land. Videre sa presidenten at jøder ikke må ta Israel for gitt fordi Israels skjebne er knyttet til jøders skjebne i hele verden. Han oppfordret derfor jøder å komme til Israel og lære å kjenne landet. Rivlin mener at jøder burde støtte hverandre og har en plikt til å passe på hverandre. Til slutt sa Rivlin at en annen utfordring er å styrke båndene mellom de forskjellige sosiale gruppene i Israel. «Det viktigste er å huske på å skape en felles framtid for landet Israel, og dette er en av mine prioriteter som president,» sa Rivlin.

Statsminister Benjamin Netanyahu var særlig optimistisk i sin engelske tale og la vekt på hva Israel har oppnådd dette året, ifølge Times of Israel. Han virket håpefull da han snakket om at Israel kommer til å jobbe for å oppnå fred. I tillegg inkluderte Netanyahu gode ord om Shimon Peres og sa at Peres var en mann som representerte håp. Israels statsminister la til at Israel ønsker å forbedre forholdet med USA og resten av verden, med et fokus på fred. På hebraisk valgte Netanyahu å fokusere på det israelske samfunnet og fortalte at staten kom til å fortsette å bygge og utvikle landet, styrke økonomien og jobbe for å sikre en bedre framtid for folket.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise