Houthiene med etnisk rensning av de siste jødene i Jemen

Flere tusen års jødisk historie i Jemen er like ved å ta slutt. De siste 50-100 jødene i landet utsettes for etnisk rensning. (Foto: @Adulisian)
Flere tusen års jødisk historie i Jemen er like ved å ta slutt. De siste 50-100 jødene i landet utsettes for etnisk rensning. (Foto: @Adulisian)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Houthi-opprørsgruppen (Guds partisaner) i Yemen har arrestert jødene i Kharif-distriktet, som hører under Amran nordvest for Sana’a. Houthiene er i ferd med å gjennomføre en etnisk rensning av de siste jemenittiske jødene i landet. De plyndrer også andre religiøse minoriteter og grupper for penger og verdier, ifølge den egyptiske avisen Al-Mesryoon. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Lokale kilder fra Kharif-distriktet kunne fortelle Al-Mesryoon at houthiene hadde samlet jødene og fengslet dem på grunn av deres religion og forsøker nå å presse dem til å forlate landet.


Houthiene har tvunget jødene til å signere avtaler om salg av hjem, jord og eiendeler til Houthi-ledere til en pris de har fastsatt og deretter forlate landet.

Houthiene skal angivelig ha forfulgt de få jødene som er igjen i landet ved å koble fra vann og elektrisitet og forhindre dem i å kjøpe mat. Opprørsgruppen bruker liknende metoder mot ikke-sjiittiske jemenitter og andre religiøse minoriteter, ifølge avisen Al-Mesryoon.

Frem til 1950 var jødene en stor minoritet i Jemen, med flere tusen års historie bak seg. Men da det ikke lengre var sikkert for jødene i Jemen, ble flertallet av dem – omkring 49.000 transporterte til Israel under “Operation Magic Blanket” i 1949-1950. I dag er det kun en håndfull jøder igjen i Jemen som nekter å forlate landet deres. Les MIFFs artikkel om hvordan flere tusen år med jødisk historie fjernes i byen Aden.

Jemens informasjonsminister Moammer al-Iryani sa i 2017 at skjebnen for ​​de omkring 50 gjenværende jødene i landet var ukjent.

I et populært Houthi-slagord sies det blant annet “forbannelse over jødene”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen er skrevet av Rika Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn HansenGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag