FN-resolusjon om Jerusalem

I debatten om Jerusalems framtid blir det av og til vist til at i 1947 bestemte FN at Jerusalem skulle internasjonaliseres, altså styres av FN i stedet for av jøder eller arabere.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Men i februar 1996 hadde Ed Feuer fra Canada et innlegg i Jerusalem Post, hvor han korrigerer dette inntrykket. Han henviser til at den aktuelle resolusjonen, nr. 181, fastsetter en periode på 10 år hvor byen skal styres internasjonalt. Etterpå skulle det være en folkeavstemning for å bestemme byens status.

Jødene var i flertall, og regnet med å fortsette å være det. Derfor godtok de planen. Araberne avviste den. Men resolusjonen forutså ikke at byen skulle deles under Uavhengighetskrigen.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKunstig hjerte transplantert til toåring
Neste artikkelTilstanden forverret
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise