FN-resolusjon om Jerusalem

I debatten om Jerusalems framtid blir det av og til vist til at i 1947 bestemte FN at Jerusalem skulle internasjonaliseres, altså styres av FN i stedet for av jøder eller arabere.

Men i februar 1996 hadde Ed Feuer fra Canada et innlegg i Jerusalem Post, hvor han korrigerer dette inntrykket. Han henviser til at den aktuelle resolusjonen, nr. 181, fastsetter en periode på 10 år hvor byen skal styres internasjonalt. Etterpå skulle det være en folkeavstemning for å bestemme byens status.

Jødene var i flertall, og regnet med å fortsette å være det. Derfor godtok de planen. Araberne avviste den. Men resolusjonen forutså ikke at byen skulle deles under Uavhengighetskrigen.

 

Forrige artikkelKunstig hjerte transplantert til toåring
Neste artikkelTilstanden forverret
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no