Jerusalem i fugleperspektiv

For under 25 kroner kan du traske rundt på Jerusalems historiske bymurer.

Fra Jaffaporten kan man gå på toppen av bymuren rundt store deler av Jerusalems gamleby. (Foto: Kenneth O. Bakken, MIFF)

JERUSALEM: Vurderer du å reise til Jerusalem for første gang? Eller føler du at du ikke fikk noen særlig oversikt over hovedstaden forrige gang du var der? Da er en spasertur på “Sions murer” en ideel attraksjon.

Rett på innsiden av Jaffa-porten er det en trapp som går opp på baksiden av bymuren. For rundt 24 kroner kan du spasere så lenge du ønsker på dette massive byggverket.

Ruten går så langt som til Løveporten, en spasertur på 30-45 minutter. Her kommer du imidlertid ikke lenger, ettersom Tempelplassen sperrer veien.

Bymurvandringen gir utsikt over den muslimske og den jødiske gravplassen i skråningen ned fra Oljeberget.

På toppen av muren har du oversikt over det meste. Det er rett og slett en glimrende mulighet for fotografering. Al-Aqsa moskeen og Klippedommen kan du ta bilder av både fra relativt nært hold, eller på lengre avstand for å få med bybildet rundt. Ønsker du å få et oversiktsbilde over store deler av Gamlebyen, er det muligheter også for det.

Bymurvandringen gir utsikt over den muslimske og den jødiske gravplassen i skråningen ned fra Oljeberget.

I løpet av ruten passerer du også over den berømte Damaskus-porten, som mange kjenner igjen fra en rekke kjente Israel-fotografier.

Dersom du sliter med helsen eller har dårlige ben er kanskje ikke dette den ideele turistattraksjonen. Ruten inneholder nemlig en rekke bratte trapper, som kan være tunge for ømme knær og hofter. Det kan også være lurt å ta denne ruten om morgenen før den verste varmen setter inn, i alle fall under de varmeste tidene av året.

Likevel er det muligheter for å bryte underveis. Dersom du føler hele strekningen blir litt i lengste laget, finnes det en rekke punkter langs ruten hvor du kan komme deg ned på landjorden igjen. Pass bare på å få oversikt over hvor du er og hvor du skal før du går ned, særlig dersom du er ny i Gamlebyen. For når du først har brutt turen er det nemlig ikke mulig å komme seg opp igjen for å få orientert seg.

Forrige artikkelI politiforhør fredag morgen
Neste artikkel“Det er ikke noe land i menneskehetens historie som har blitt angrepet syv ganger med
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.