Jerusalem av is

Mye av snøen som falt i Jerusalem natt til fredag er allerede smeltet bort. Men nå får Israels hovedstad en egen vinterverden i et telt ved den gamle togstasjonen.
Jerusalem av is-utstillingen. (Skjermdump fra promoteringsvideo på YouTube.)
Jerusalem av is-utstillingen. (Skjermdump fra promoteringsvideo på YouTube.)

For mange ble nok snøen i Jerusalem liggende i skuffende kort tid. De kan trøste seg med å besøke en ny vinterverden –i form av isskulpturer av berømte steder, dyr og fantasiscener.

Eksperter i isskulpturer begynte arbeidet for over to uker siden. Det spesialbygde teltet, som holder en temperatur på minus ti grader måtte settes opp. Så begynte arbeidet med å få isen og alle materialene som har blitt brukt i de mange skulpturene inn i teltet. Deretter kunne de 35 isekspertene fra Kina begynne det møysommelige arbeidet med å skjære ut isen og sette opp installasjonene i teltet.

Det er første gang en slik iskunst-utstilling blir laget i Israel. I teltet, som er spesialimportert fra Belgia, vil det bli flere forskjellige motiv fra Jerusalem i is: Jaffa gaten, Gamlebyens murer, Davids tårn og Montefiores vindmølle har alle fått en miniversjon.

Man kan også besøke dyrenes verden, Noas ark. Barn og voksne kan glede seg over skulpturer av eventyr, fabler og barnebøker fra både Israel og hele verden. Figurer fra den israelske barneboken «Fem ballonger» har sammen med andre kjente fantasifigurer fra israelsk litteratur blitt skåret ut i is. Hans og Grete, Askepott og Snøhvit og de syv dvergene er blant de mange eventyrfigurene man nå har mulighet til å se i isversjon.

Spisestedet i tilknytning til utstillingen er også laget av is. De som vil har også anledning til å gå på skøyter.

Festivalen forventes å tiltrekke hundretusenvis av besøkende fra Israel og hele verden i løpet av åpningsperioden fra 6. mars til 30. april. De besøkende får utlevert varmt yttertøy ved inngangen, slik at de kan gå i ro og mak å nyte de fantastiske skulpturene.

Hvis du ikke har anledning til å dra dit selv – ta en titt på veien frem til ferdige isskulpturer i en sniktitt før festivalen åpner på mandag via YouTube. Ganske flott!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Lagx7etO9k[/youtube]

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise