Arabiske Knesset-medlemmer på konferanse om Øst-Jerusalem

Arabiske medlemmer av Knesset og høytstående arabiske tjenestemenn i det offentlige deltok på en konferanse om Øst-Jerusalem sponset av den arabiske liga søndag 26. februar. Araberne var oppført som representanter for ”Palestina”.
Ahmed Tibi. (Foto: Wikimedia Commons)
Ahmed Tibi. (Foto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

350 representanter fra mer enn 70 land var til stede ved konferansen i Qatars hovedstad Doha, blant dem en representant for FNs generalsekretær. Den to dager lange konferansen diskuterte temaer rundt Jerusalem og internasjonal lov, Jerusalems historie og Israels påståtte brudd mot internasjonal lov i forhold til byen.

– Den arabiske verden er forpliktet til å støtte Øst-Jerusalems innbyggere og motivere det internasjonale miljøet mot de evig-utvidende bosetningene, sa Knesset-medlem Ahmed Tibi i forkant av møtet.

 

Knesset-medlemmene representerte “Palestina”

På den ene siden er de medlemmer av Israels parlament, på den andre siden deltar de på den Internasjonal Konferansen for Forsvar av Jerusalem i Qatar som representanter for “Palestina”. Dette er kritikken rettet mot dem av høyresiden i israelsk politikk. Representanter fra Likud og Israel Beitenu er opprørte. De mener man kan tro de representerer det palestinske parlamentet, når det blir beskrevet som representanter for “Palestina” på den offisielle nettsiden for konferansen.

– Dette er ikke første gang arabiske Knesset-medlemmer snakker ut mot staten Israel. Jeg foreslår at de blir sendt ut med et VIP-fly for å tjene Hamas og andre terrorister. Trojan-hester har ingen plass i Knesset, tordnet Miri Regev fra Likud-partiet.  Hun sa også at hun mente disse Knesset-medlemmene bør bli tiltalt for å  ha oppfordret til vold, forteller Yedioth Aharonoth

– Igjen ser vi hvordan landets saker tar andreplass og at all deres energi er fokusert mot statens uavhengighet. Den absurde situasjonen hvor Knesset-medlemmer jobber mot staten dag og natt må bli kvelt i fødselen, sier Israel Beitneinus Knesset-medlem Alex Miller.

 

Tror Israel vil skade Al-Aqsa moskéen

De arabiske Knesset-medlemmene sier det var riktig å delta. De tror nemlig at Israel ønsker å skade Al-Aqsa moskéen. Den siste tiden har det sirkulert rykter blant muslimer i Jerusalem og andre steder at Israel ønsker nettopp dette.  Det er tydelig at de arabiske Knesset-medlemmene tror på ryktene.

For et par uker siden ble en gruppe med kristne turister skadet da muslimer ved Tempelhøyden kastet stein, i det de forklarte var et forsvar for Al-Aqsa moskéen. 18 personer ble arrestert og 3 politimenn ble skadet i opptøyene.

– Doha-konferansen fokuserer på temaene om Jerusalem og at Israels politikk er å judaifisere Jerusalem, utføre folkeflytting av palestinere og ødelegge de hellige stedene – inkludert Al-Aqsa, sa Knesset-medlem Talab El Sana, fra United Arab List-partiet, om hvorfor han bestemte seg for å delta på konferansen til Yedioth Aharonoth.

– Konferansen er organisert på initiativ og sponset av Den arabiske liga og vi ønsker å presentere Israels systematiske politikk, gjennom statsinstitusjoner, for å undergrave Al-Aqsa moskéens eksistens. Al-Aqsa er i fare og det er de arabiske landene og islams ansvar å redde den før det er for sent. Å skade moskéen vil føre til krig i form av en global islamsk jihad, sa Sana. Sana advarte også om en tredje intifada.

– Israel er en okkuperende makt i Øst-Jerusalem og tilbakeholder det palestinske folkets religionsfrihet, sa Tibi til nyhetsbyrået i Qatar. Tibi sa også at det han ser som judaifisering i Øst-Jerusalem er i mot internasjonal lov, forteller Israel Hayom.

 

Mener maraton er judaifisering av Jerusalem

Sheikh Mohammed Hussein, mufti av Jerusalem og Al-Aqsa moskéens imam, har også advart mot implikasjoner av det internasjonale maratonløpet i Jerusalem som skal gå av stabelen for andre gang 16. mars.

Muftien mener Israel bruker sportsarrangementet til å «judaifisere de okkuperte områdene».

– Maratonet er nok et forsøk av den israelske okkupasjonen å viske ut arabisk identitet i Jerusalem. Jersualem Maraton er ikke et sportsarrangement, men enda et politisk verktøy til å bevise Israels dominans i byen, spesielt i de hovedsakelige arabiske bydelene. Senere vil det samme skje i de palestinske territoriene, sa han til Al-Arabiye nyhetsbyrå.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise