– Jødisk arv i Jerusalem er kunstig, byen har arabisk, islamsk og kristen identitet

- Israel forsøker å gjøre Jerusalem jødisk. "Det er en ny og fabrikkert fasade med en kunstig arv (...) Byens sanne og autentiske identitet er arabisk, islamsk og kristen," sier rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas i Jerusalem-spørsmål.
Modell av jødenes tempel som ble ødelagt av romerne i år 70 e.Kr. Palestinske ledere formidler historieforfalskning som benekter at et jødisk tempel noen gang eksisterte på tempelplassen i Jerusalem. (Foto: Berthold Werner, Wikimedia Commons)
Modell av jødenes tempel som ble ødelagt av romerne i år 70 e.Kr. Palestinske ledere formidler historieforfalskning som benekter at et jødisk tempel noen gang eksisterte på tempelplassen i Jerusalem. (Foto: Berthold Werner, Wikimedia Commons)

Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene fortsetter å fornekte jødenes tre tusen år gamle historie i Jerusalem, og hevder at byen utelukkende er en arabisk, muslimsk og kristen by. Under et besøk i Tunis ba Abbas om arabisk hjelp til å motarbeide «de [israelske] forsøkene på å stjele byens kulturelle, menneskelige, og islamsk-kristne religiøse historie», rapporterte avisen Al-Hayat Al-Jadida 1. mai.

– Israel forsøker «å skape en kunstig arv med en jødisk ånd på bekostning av [Jerusalems] sanne og autentiske [identitet] som en arabisk, islamsk og kristen by,» sa Ahmed Al-Ruweidi til Al-Hayat Al-Jadida 25. april.

Dette er ikke første gang Abbas har fornektet jødisk historie i Jerusalem og hevdet at byen alene er islamsk, påpeker Palestinian Media Watch. 27. mars 2010 sa Abbas til Al-Jazeera at det er en religiøs plikt for muslimer («fard ayn») å ta Jerusalem fra Israel.

– Jeg sier til lederne av vår arabiske nasjon og til dets folk: Jerusalem og omegn er et skjøte som Allah har betrodd til oss. Å redde det [Jerusalem] fra bosetningsmonsteret og faren for judaisering og landkonfiskering er et personlig [islamsk] bud [«fard ayn»] som påhviler oss alle. Derfor oppfordret jeg dere alle til seriøs og øyeblikkelig handling for å redde [Jerusalem] og å gjøre tilgjengelig alle muligheter for å styrke vår besluttsomhet og opprettholde dets historiske, kulturelle og religiøse karakter, sa Abbas.

PAs religionsminister Mahmoud Al-Habbash hevdet på palestinsk TV i 2010 at Jerusalem gjennom historien har vært » hovedstaden til den palestinske staten og hovedstaden til det palestinske folk.» [PA TV (Fatah), Aug. 20, 2010]

Slike løgner får tydeligvis ingen konsekvenser for et palestinsk regjeringsmedlem. Det har aldri vært en palestinsk stat og Jerusalem har aldri vært hovedstat i en arabisk eller muslimsk stat.
I samme tale truet Al-Habbash med krig om Jerusalem.

– «Begrepet ‘krig’ kan ikke bli visket ut fra leksikonet i denne regionen så lenge Jerusalem er okkupert,» sa han. Uttalelsen kom på PA TV 20. august 2010, med Abbas blant publikum.

Muftien til de palestinske selvstyremyndighetene, Muhammad Hussein, har også nylig fornektet den jødiske historien i Jerusalem:

«De [jødene] vil si eller foreslå at dette stedet (tempelhøyden) en gang var, ifølge deres påstander, et tempel. Men sannheten er at det aldri har vært noe tempel i noen periode, det var heller ikke på noe tidspunkt, et sted for tilbedelse for jødene eller andre ved stedet til Al-Aqsa moskeen, sa Hussein på PA TV 5. januar 2012.

Al-Aqsa moskeen ble bygget på tempelhøyden i år 705 e.Kr. Det siste av de jødiske templene på stedet ble ødelagt av romerne i år 70 e.Kr.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise