Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sharansky får grønt lys for endring ved Vestmuren

Jewish Agency-leder Natan Sharansky (Foto: Jewish Agency, flickr.com)
Jewish Agency-leder Natan Sharansky (Foto: Jewish Agency, flickr.com)
Jewish Agency-formann Natan Sharansky (bildet) har fått grønt lys fra statsminister Benjamin Netanyahu til å opprette en kjønnsnøytal bønneseksjon ved Vestmuren.

Den ultra-ortodokse rabbineren ved Vestmuren, Shmuel Rabinowitz, har tidligere gitt sitt samtykke til Jewish Agencys ønske om et eget bønnested for ikke-ortodokse jøder ved Vestmuren. Det samme har hans sjefer i det israelske sjefsrabbinatet. Nå har også statsminister Benjamin Netanyahu gitt ideen sin velsignelse, melder Jerusalem Post.

Jewish Agency-leder Natan Sharansky fremmet kravet etter at en reformjødisk bevegelse som kaller seg Women of the Wall, gjennomførte protestaksjoner ved Vestmuren. De gikk inn på mennenes oppmerkede område og leste fra Torahen. Begge deler er ulovlig for kvinner, ifølge de ultra-ortodokse lederne for de religiøse institusjonene som har oppsyn med området ved Vestmuren.

Forslaget fra Sharansky er et kompromiss som både Women of the Wall, Rabinowitz og sjefsrabbinatet har sagt at de kan leve med. Særlig i USA er det store pragmatiske retninger innenfor jødedommen, eksempelvis reformbevegelsen og de konservative, som ikke føler seg velkommen til jødenes helligste sted under de nåværende reguleringene. De hevder kjønnsdelingen er kvinnediskriminerende.

– Vestmuren er for hele det jødiske folk. På denne måten vil platået igjen bli et symbol på enhet blant det jødiske folk, ikke som en kime til konflikt og uenighet, sa Sharansky da han presenterte ideen i New York.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart