Nye byggeplaner i Øst-Jerusalem godkjent

Planene om bygging av 69 nye boliger i Øst-Jerusalem har blitt godkjent, samme dag som John Kerry kommer på besøk. Men det betyr ikke at søkerne kan sette igang med å bygge umiddelbart.
Boligområde i Øst-Jerusalem (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
Boligområde i Øst-Jerusalem (Illustrasjon: delayed gratification, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

De 69 boligene skal etter planene bygges i Øst-Jerusalem, som palestinerne krever at skal bli hovedstaden i en framtidig palestinsk stat. Men godkjenning av byggeplaner er likevel et veldig tidlig steg i prosessen. Ingen godkjenning for å sette igang byggeprosessen har foreløpig blitt gitt.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Wikipedia)

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans regjering har godkjent en rekke byggeplaner i Øst-Jerusalem og i bosetningene på Vestbredden, etter at USAs utenriksminister John Kerry startet arbeidet med å få på plass direkte forhandlinger. Men i det skjulte har myndighetene stanset alle godkjenninger om å starte byggingen, utenom i de bosetningsblokkene som også PA anerkjenner at vil bli en del av Israel etter forhandlingene. Det har gjort at Netanyahu har hisset på seg en rekke bosetningsledere, som hevder at det legger unødvendige hindringer for deres livsførsel.

Det er nå fem år siden Netanyahu og PA-president Mahmoud Abbas møttes til direkte forhandlinger. Israel sier det er fordi palestinerne krever full byggestans i bosetningene og frigjøring av palestinske fanger, før de i det hele tatt vil møte til forhandlingsbordet. PA hevder på sin side at det er Israels bosetningspolitikk som er problemet. Deres sjefsforhandler, Saeb Erekat, fordømmer kommunestyret i Jerusalems siste byggeplanbeslutning.

– Slik oppførsel viser at den israelske regjeringen er fast bestemt på å undergrave utenriksminister Kerrys forsøk, på ethvert nivå, sier han til Times of Israel.

Torsdag kommer Kerry på besøk til Jerusalem og Ramallah, for å gjøre et nytt forsøk på å skape framgang i fredsprosessen. Amerikanerne mener partene i konflikten har “dårlig tid”, dersom de ønsker å finne fram til en fredelig tostatsløsning.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise