Bennett: – Jøder blir diskriminert på Tempelplassen

Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)

PA-president talte søndag til omkring tre hundre israelske studenter i Ramallah. Her gjorde han det klart at palestinske selvstyremyndigheter ikke vil godta å dele suverenitet over Tempelplassen i gamlebyen i Jerusalem med Israel. Samtidig sa han at PA vil gi jøder rett til å be ved Vestmuren, melder Ha’aretz.

Naftali Bennett, Israels økonomiminister, som også har ansvar for Jerusalem- og diaspora-saker, talte ved åpningen av Konferansen for lederne i de største jødiske organisasjonene i USA mandag. Her antydet han at Israel ønsker sterkere kontroll over Tempelplassen enn det myndighetene har i dag. Helt siden Israel erobret området fra Jordan i 1967 har det vært styrt av et religiøs, muslimsk råd.

– Dessverre er det ikke full religionsfrihet på Tempelplassen i dag, og det er diskriminering av jøder der, sa Naftali.

– Men vi må være veldig forsiktig når det gjelder håndteringen av Tempelplassen, på grunn av den store sensitiviteten knyttet til plassen, la han til.

Bayit Yehudi-lederen sa at han ikke ser en kvikk løsning på problemet, men mener det vil løses med «gradvis å øke håndhevelsen av lov i hele Jerusalem». Han påpekte at Israel «gjennom mange år ikke har håndhevet sin suverenitet i Øst-Jerusalem», og at det er «et lovløst område».

 

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag