Flere skadet da bil meide ned fotgjengere i Jerusalem

En tidligere palestinsk fange var fører av bilen som onsdag ettermiddag gjorde en krapp sving og meide ned flere mennesker som stod på en trikkeholdeplass i Jerusalem. Se filmopptak av hendelsen.
Overvåkningsbilder viser hvordan en bil (midten) plutselig gjør en krapp sving og kjører ned en rekken med mennesker på trikkeholdeplassen. (Skjermdump fra YouTube)
Overvåkningsbilder viser hvordan en bil (midten) plutselig gjør en krapp sving og kjører ned en rekken med mennesker på trikkeholdeplassen. (Skjermdump fra YouTube)

Israelske medier skriver at hendelsen var et mulig terrorangrep. En 3 måneder gammel baby og en 60 år gammel kvinne ble alvorlig skadet. Seks andre mennesker ble lettere eller moderat skadet.

Ifølge Times of Israel var føreren av bilen Abdelrahman al-Shaludi, en tidligere palestinsk fange fra bydelen Silwan i Jerusalem.

Oppdatering kl. 21.45

Den 3 måneder gamle jentebabyen Chaya ble drept i terrorangrepet i Jerusalem i dag. En palestinsk terrorist tok en brå sving og kjørte inn i en gruppe mennesker som nettopp hadde gått ut av trikken. Chaya ble kastet 10-20 meter ut av vognen hun lå i, og fikk dødelige blødning i hjernen.

Foreldrene til Chaya hadde i mange år prøvd å få barn, forteller bestefaren til Jerusalem Post. De hadde nettopp vært ved Vestmuren for første gang i Chayas liv da terroristen kom rasende mot dem.

Terroristen som krasjet inn i en rekke med mennesker i Jerusalem i kveld var nevø til Mohiyedine Sharif, som laget terrorbomber for Hamas.

Se et filmopptak som skal vise overvåkningsbilder av det som skjedde.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIslamister i Sinai angrep israelske soldater
Neste artikkel– Terrorangrepet er resultat av PAs hatundervisning
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise