Fatah hyller terrorist og mobiliserer til “vredens dag”

Terroristen som forsøkte å drepe rabbi Yehuda Glick blir hyllet av Fatah som en “heltemodig martyr”. Bevegelsen til PA-president Mahmoud Abbas ber palestinere gjøre dagen i dag til en “vredens dag”.

Plakat fra Fatahs Facebook-side hvor terroristen Muatnaz Hijazi blir hyllet som helt. (Skjermdump via Palestinian Media Watch)
Plakat fra Fatahs Facebook-side hvor terroristen Muatnaz Hijazi blir hyllet som helt. (Skjermdump via Palestinian Media Watch)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene i Ramallah, hyller Muatnaz Hijazi som onsdag kveld skjøt Yehuda Glick med tre eller fire skudd fra kloss hold.

Sultan Abu Al-Einein, medlem av Fatahs sentralkomité har delt en Fatah-plakat på Facebook som hyller “den heltemodige martyr” som er “på vei til sitt bryllup”. Al-Einein er også en av rådgiverne til PA-president Mahmoud Abbas. I forrige uke hyllet han terroristen som drepte en tre måneder gammel israelsk baby og en 22 år gammel kvinne med bil som våpen.

På Fatahs Facebook-side sier Adnan Ghaith, sekretær for Fatah i Jerusalem-området, at Hijazi var et aktivt medlem i bevegelsen som deltok i alle aktiviteter. Ghaith sier Hijazis mordforsøk på Glick var et “heroisk arbeid”.

 

Mobiliserer til demonstrasjoner

Fatah er bevegelsen som norsk politisk konsensus forventer at Israel skal gjøre alle mulige kompromisser med. I stedet for å ta avstand fra drapsforsøket på Glick, mobiliserer Fatah nå til store demonstrasjoner mot Israel.

– Fatah ber alle sine krigere og massene til det palestinske folk om å hjelpe al-Aqsa moskéen og det okkuperte Jerusalem, skriver WAFA, det offisielle nyhetsbyrået til de palestinske selvstyremyndighetene. Fredag 31. oktober er utropt som en vredens dag.

Israelske sikkerhetsstyrker er i høy beredskap.

 

Forrige artikkelIsrael kaller hjem sin ambassadør fra Sverige
Neste artikkelConrad Myrland i MIFF Drammen: Hvordan tegnes det falske bildet av Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.