– Flere muslimer på Tempelhøyden enn noen gang før

Jordanske myndigheter sender sin ambassadør til Israel tilbake til Tel Aviv, tre måneder etter at han ble kalt hjem som reaksjon på Israels sikkerhetstiltak ved Tempelhøyden i gamlebyen i Jerusalem.
Al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden. (Illustrasjonsfoto: Reway2007 / Flickr.com / CC)
Al-Aqsa Moskeen på Tempelhøyden. (Illustrasjonsfoto: Reway2007 / Flickr.com / CC)

Jordanske myndigheter normaliserer forholdet til Israel igjen fordi de er tilfredse med Israels håndtering av den anspente situasjonen på Tempelhøyden. Nå opplyser de at det faktisk tillates større antall muslimske besøkende på stedet enn noen gang før.

 

Kalte hjem ambassadøren

Jordan kalte hjem sin ambassadør i Israel som reaksjon på det de mente var urimelige restriksjoner i adgangen til Tempelhøyden for muslimer. Hjemkallelsen av ambassadør Walid Obeidat skjedde 5. november, etter at Israel for en dag nektet muslimer adgang til stedet i forbindelse med attentatforsøket mot rabbi Yehuda Glick.

 

– Israel har tatt betydelige steg

Mandag kunngjorde utenriksdepartementet at ambassadøren nå sendes tilbake til Tel Aviv.

Talsmann for den jordanske regjeringen, Mohammad al-Momani, uttalte at Israel ”har tatt betydelige steg for å lette spenningen”, og at ”restriksjonene mot muslimske tilbedere er hevet” på det hellige stedet i Jerusalem.

Jordans Kong Abdullah II er den offisielle formynderen for Tempelhøyden, som muslimene kaller Haram al-Sharif. Høyden midt i gamlebyen i Jerusalem er jødenes helligste sted, og det tredje helligste stedet i islam.

 

– Fred er en felles interesse

– Vi har lagt merke til en betydelig forbedring den siste tiden på Haram al-Sharif, da antallet tilbedere har nådd uovertrufne nivåer, sa al-Momani.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker jordanernes beslutning velkommen.

– Dette er et viktig steg som reflekterer Israels og Jordans felles interesser, som først og fremst er stabilitet, sikkerhet og fred, uttaler Netanyahu.

Dette skriver Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise