Israel fryser planarbeid for utbygging i Øst-Jerusalem

Videre planarbeid for bygging av 1.500 nye boliger i bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem er stanset på grunn av den sensitive politiske situasjonen, skriver Yedioth Aharonoth.

Har Homa i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Alan Kotok / Flickr.com / CC)
Har Homa i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Alan Kotok / Flickr.com / CC)

For at framdriften i byggeprosjektet skulle kunne fortsette, var det satt opp to avgjørende møter denne uken. Men begge møtene er avlyst, etter at statsminister Benjamin Netanyahus kontor har satt prosessen på pause, ifølge Ynetnews.com.

Dette gjøres til tross for at Netanyahu dagen før valget erklærte at bygningsarbeidet i Jerusalem skulle fortsette uten å la seg stanse av internasjonalt press. Kilder avisen har snakket med, sier at det ikke er praktiske årsaker som ligger bak avgjørelsen om å fryse planarbeidet, men den sensitive politiske situasjonen Israel befinner seg i. Som kjent er blant annet USA kritisk til Israels boligbygging i bydeler som Har Homa i Øst-Jerusalem.

Byens planleggingskomité skulle ha vært samlet onsdag, og kommende mandag skulle innenriksdepartementet ha gitt sin godkjennelse til byggeplanen. Boligdepartementet og bymyndighetene i Jerusalem bekrefter at de planlagte møtene ble kansellert, uten å oppgi årsaken.

Bydelen Har Homa ligger like utenfor ”den grønne linjen”, våpenhvilelinjene fra 1949. I byutviklingsplanen er det lagt opp til utvikling av opp til 2.000 nye boliger i området, og det er altså 1.500 av disse boligene som er omfattet av prosjektet som nå ligger på is.

Forrige artikkelMoshe Kahlon blir finansminister
Neste artikkel– Israels hånd er rakt ut i fred til palestinerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/