Israel bygger 2.200 arabiske hjem i Øst-Jerusalem

Byggeplanen ble godkjent mandag. Samtidig vil Israel omregulere flere hundre ulovlig oppsatte hus til lovlige boliger.
Den arabiske bydelen Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. (Foto: Brian Negin / Flickr.com / CC)

Planene for å bygge 2.200 boliger til arabiske innbyggere i Øst-Jerusalem, ble godkjent av plan- og bygningskomiteen i innenriksdepartementet mandag. Boligene skal bygges i bydelen Jabel Mukaber, i retning av Abu Dis.

Byggeprosjektet omfatter i tillegg forretnings- og industribygninger, offentlige bygninger, skoler, nye veier og parker.

Planen innebærer i tillegg at flere hundre boliger som har blitt bygget ulovlig skal bli omregulert til godkjente boliger, ifølge Ynetnews.com.

Komiteen har også liggende en sak om godkjenning av 1.500 nye boliger i den jødiske bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem, men godkjenningen av dette prosjektet ble i forrige uke utsatt, noe flere kilder sier skyldes utenrikspolitiske hensyn.

I Jerusalem har byrådsrepresentanter på høyresiden kritisert planen om å bygge ut Jabel Mukaber, fordi de mener planen bidrar til å legge til rette for en mulig fremtidig deling av Jerusalem.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise