Israel bygger 2.200 arabiske hjem i Øst-Jerusalem

Byggeplanen ble godkjent mandag. Samtidig vil Israel omregulere flere hundre ulovlig oppsatte hus til lovlige boliger.

Den arabiske bydelen Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. (Foto: Brian Negin / Flickr.com / CC)

Planene for å bygge 2.200 boliger til arabiske innbyggere i Øst-Jerusalem, ble godkjent av plan- og bygningskomiteen i innenriksdepartementet mandag. Boligene skal bygges i bydelen Jabel Mukaber, i retning av Abu Dis.

Byggeprosjektet omfatter i tillegg forretnings- og industribygninger, offentlige bygninger, skoler, nye veier og parker.

Planen innebærer i tillegg at flere hundre boliger som har blitt bygget ulovlig skal bli omregulert til godkjente boliger, ifølge Ynetnews.com.

Komiteen har også liggende en sak om godkjenning av 1.500 nye boliger i den jødiske bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem, men godkjenningen av dette prosjektet ble i forrige uke utsatt, noe flere kilder sier skyldes utenrikspolitiske hensyn.

I Jerusalem har byrådsrepresentanter på høyresiden kritisert planen om å bygge ut Jabel Mukaber, fordi de mener planen bidrar til å legge til rette for en mulig fremtidig deling av Jerusalem.

Forrige artikkel”Er du virkelig ikke det minste urolig for at du kan ta feil om Iran, president Obama?”
Neste artikkelHåper på nye selvmordsbombere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/