Bygger 454 boenheter i Øst-Jerusalem

Bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu ga onsdag det endelige klarsignalet for å sette i gang bygging av 436 boenheter i den ultraortodokse jødiske bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem og 18 leiligheter i bydelen Ramot nordøst i Jerusalem. Den førstnevnte bydelen ligger like utenfor 1967-linjene. Bymyndighetene i Jerusalem prosjekterer bygging av enda rundt 1.000 leiligheter til i denne bydelen, ifølge Times of Israel.

Planen om å bygge 1.500 nye hjem i Ramat Shlomo ble først kunngjort i 2010. Den gangen kom meldingen mens den daværende amerikanske utenriksministeren Joe Biden var på besøk i Israel, noe som ifølge Army Radio holdt på å utløse en diplomatisk krise på grunn av USAs syn på israelsk boligbygging i Øst-Jerusalem.

I mai i år, dagen etter at den nye regjeringskoalisjonen var dannet, vedtok bymyndighetene i Jerusalem å godkjenne enda 900 leiligheter i bydelen i tillegg til prosjektet fra 2010, men disse planene ble raskt satt på vent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For to uker siden meldte Army Radio at plankomiteen i Jerusalem hadde fryst boligbygging i både jødiske og arabiske deler av Øst-Jerusalem fram til Netanyahus forestående USA-besøk var over.

Israel annekterte Øst-Jerusalem i 1967. Slik israelske myndigheter ser det, har nasjonen full rett til å bygge i alle deler av sin egen hovedstad.

 

Les også:

I Netanyahus regjeringstid har det blitt bygget mindre i bosetningene enn under hans forgjengere.

Hvorfor fortsetter Israel å bygge?Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag