Bygger 454 boenheter i Øst-Jerusalem

Netanyahu gir klarsignal for byggeprosjekt som har stått på vent siden 2010.

Bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu ga onsdag det endelige klarsignalet for å sette i gang bygging av 436 boenheter i den ultraortodokse jødiske bydelen Ramat Shlomo i Øst-Jerusalem og 18 leiligheter i bydelen Ramot nordøst i Jerusalem. Den førstnevnte bydelen ligger like utenfor 1967-linjene. Bymyndighetene i Jerusalem prosjekterer bygging av enda rundt 1.000 leiligheter til i denne bydelen, ifølge Times of Israel.

Planen om å bygge 1.500 nye hjem i Ramat Shlomo ble først kunngjort i 2010. Den gangen kom meldingen mens den daværende amerikanske utenriksministeren Joe Biden var på besøk i Israel, noe som ifølge Army Radio holdt på å utløse en diplomatisk krise på grunn av USAs syn på israelsk boligbygging i Øst-Jerusalem.

I mai i år, dagen etter at den nye regjeringskoalisjonen var dannet, vedtok bymyndighetene i Jerusalem å godkjenne enda 900 leiligheter i bydelen i tillegg til prosjektet fra 2010, men disse planene ble raskt satt på vent.

For to uker siden meldte Army Radio at plankomiteen i Jerusalem hadde fryst boligbygging i både jødiske og arabiske deler av Øst-Jerusalem fram til Netanyahus forestående USA-besøk var over.

Israel annekterte Øst-Jerusalem i 1967. Slik israelske myndigheter ser det, har nasjonen full rett til å bygge i alle deler av sin egen hovedstad.

 

Les også:

I Netanyahus regjeringstid har det blitt bygget mindre i bosetningene enn under hans forgjengere.

Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

Forrige artikkelRakettangrep tirsdag kveld
Neste artikkelPA-styrker beordret til å skyte mot israelske soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/