Israel øker sikkerheten i forkant av Jom Kippur

Sikkerhetsnivået økes for å forhindre terrorangrep i Israel under Jom Kippur-dagen som startet tirsdag kveld.
Jøder besøker Vestmuren for å be i fellesskap om tilgivelse. (Foto: Elisabet Meltvik)

Ved solnedgang tirsdag kveld begynner den jødiske forsoningsdagen, Jom Kippur, noe som betyr at troende jøder faster i 25 timer og går i synagogen for å be. Natt til tirsdag besøkte tusenvis av jøder Vestmuren (Klagemuren) for å be i fellesskap om tilgivelse (kalt selichot). Etter det dødelige terrorangrepet på søndag var det grunn til bekymring for at et nytt angrep kunne finne sted i løpet av natten. Derfor ble det sørget for å øke sikkerheten.

I anledning den religiøse høytiden kommer israelske sikkerhetsstyrker til å øke sikkerhetsnivået i hele landet, særlig i de mer utsatte områdene som Jerusalem og Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth. Politiet har økt kapasiteten, og grensepatruljene vil være på vakt for å sørge for at det blir en rolig og fredelig helligdag.

Offentlig transport, som buss, tog og flytrafikk, kommer til å stanse frem til helligdagen er over. Det israelske forsvaret vil også stenge alle overganger fra de palestinske områdene på Vestbredden og Gaza til Israel i løpet av Jom Kippur. Overgangene vil kun åpnes for medisinske eller andre humanitære nødstilfeller.

En innbygger i Jerusalem, Jeremy Grynpas, sa at selv om det er en spent stemning i hovedstaden, kommer det ikke til å påvirke hans planer for helligdagen.

– Folk er vant til terrorangrep, fortalte han til i24news. Allikevel er situasjonen mye roligere enn i fjor, da den jødiske høytiden var preget av en terrorbølge.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise