Gamlebyen i Jerusalem moderniseres

Nå blir det trådløst nett i alle deler av gamlebyen i Jerusalem, for å hjelpe turister, næringsdrivende og beboere.
Det brukes fire millioner kroner på å gjøre hele gamlebyen trådløs. (Foto: Winifred/Flickr)
Det brukes fire millioner kroner på å gjøre hele gamlebyen trådløs. (Foto: Winifred/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Snart blir det gratis trådløst nett i det muslimske, kristne, jødiske og armenske kvarter i gamlebyen i Jerusalem. Arbeidet med å tilrettelegge gamlebyen for trådløst nett er foreløpig i startfasen, men når arbeidet er ferdig, vil man være tilkoblet internett uansett hvor man beveger seg i det 0,9 km² store området. Prosjektet koster fire millioner kroner, og finansieres av Jerusalem kommune og andre etater.

“God tilgang til gamlebyen er en sentral del av vårt arbeid”, skriver de i en felles pressemelding. Stadig flere historiske steder tar i bruk moderne teknologi for å bli mer brukervennlig. God tilgang til byen handler ikke bare om fysisk atkomst.

“Dette vil naturligvis glede turister, men ikke minst beboere og de som driver næring i gamlebyen”, skriver kommunen. Det trådløse nettverket er allerede testet ut ved Jaffaporten og det kristne kvarteret, og vil snart bli tilgjengelig over hele gamlebyen.

De siste årene er det blitt opprettet flere soner med gratis trådløst nett rundt om i Jerusalem. Blant annet i “den tyske kolonien”, handlegaten Ben-Yehuda og området rundt rådhuset kan turister og fastboende surfe gratis.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise