Israels regjering vil innlemme bosetninger i Jerusalem

Men ikke i Israel.

Utkanten av Israels tredje største bosetningsblokk, Ma'ale Adumim, som ligger i nærheten av Jerusalem. (Foto: Decode Jerusalem)
Utkanten av Israels tredje største bosetningsblokk, Ma'ale Adumim, som ligger i nærheten av Jerusalem. (Foto: Decode Jerusalem)

Et nytt israelsk lovforslag vil slå bosetningene Ma’aleh Adumim, Gush Etzion, Efrat, Beitar illit og Givat Ze’ev sammen med Jerusalem kommune, uten at bosetningene offisielt blir annektert av Israel. I følge Ha’aretz skal regjeringens lovutvalg ta stilling til forslaget søndag. Det er ventet at forslaget blir vedtatt og oversendt til nasjonalforsamlingen Knesset for godkjenning.

– Det er ventet at tiltaket vil møte sterk motstand fra palestinske myndigheter, som vil se det som en de-facto krypende annektering av territorium på Vestbredden, skriver Ha’aretz.

Likud-politikerne Yoav Kish og Yisrael Katz står bak forslaget. Tiltaket vil «svekke arabernes stilling i hovedstaden», har Katz sagt tidligere. Dersom bosetningene blir en del av Jerusalem kommune vil andelen zionistiske jøder være betydelig større ved kommunale valg.

Forrige artikkelPåstått Mossad-agent dømt til døden
Neste artikkelHamas-sjef skryter av rakettkapasiteten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.