Netanyahu tror flere vil følge etter USA

Tsjekkia har allerede annonsert at de anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

Det ble en hjertelig mottakelse i Israel for Trump og førstedamen. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og kona Sara tok imot Donald Trump og kona Melania i mai 2017. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse torsdag at Israel har startet innledende samtaler med andre vennlige nasjoner. Det gjør de i et forsøk på å få dem til å følge etter USAs president Donald Trump og anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Yedioth Ahronoth.

– Jeg vil kunngjøre at vi allerede er i kontakt med andre land som vil komme med en lignende anerkjennelse, sier Netanyahu, uten å nevne hvilke land.

Tsjekkia kom allerede onsdag kveld med en uttalelse om at de «anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad innenfor grensene fra 1967». Det tsjekkiske parlamentet vedtok allerede i mai en resolusjon hvor de ba den tsjekkiske regjeringen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

– Jeg er ikke i tvil om at når den amerikanske ambassaden blir flyttet til Jerusalem, og kanskje også før det, vil mange andre ambassader også bli flyttet til Jerusalem. Nå er tiden inne, mener den israelske statsministeren.

Det israelske utenriksdepartementet og israelske ambassader i utlandet er allerede godt i gang med å føle på stemningen for å se hvilke andre nasjoner som er villige til å følge etter og anerkjenne Jerusalem som hovedstaden. I tillegg sjekker de hvilke land som er villige til å flytte ambassadene dit.

Trolig vil flere kristne land i Afrika bli kontaktet av Israel. Netanyahu hadde nylig et besøk på kontinentet og knyttet varme bånd med flere av landene. Israelske tjenestemenn håper også at Filippinene vil følge USAs eksempel.

Forrige artikkelNRK tar faktisk helt feil når de hevder “UD advarer mot reiser til Israel”
Neste artikkelTV2 serverer falske nyheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.