Israel sier ti nye land er i samtaler om å flytte ambassaden sin til Jerusalem

Flere europeiske land kan følge etter USA og Guatemala.
Benjamin Netanyahu tar imot Honduras president Juan Orlando Hernandez i Jerusalem i 2015. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu tar imot Honduras president Juan Orlando Hernandez i Jerusalem i 2015. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

USA og Guatemala har allerede annonsert at de skal flytte sine ambassader til Israels hovedstad Jerusalem. Nå sier viseutenriksminister Tzipi Hotovely at minst ti andre land vurderer å følge etter, skriver avisen Times of Israel.

Hun vil ikke si hvilke land det dreier seg om, men ifølge israelske Channel 10 skal Honduras være det neste landet som varsler at de flytter ambassaden.

Israel og Honduras, som grenser til Guatemala, har de siste årene utviklet svært tette bånd. I 2016 signerte landene en avtale der Israel gikk med på en unik avtale om å forbedre det mellomamerikanske landets væpnede styrker, for å gjøre dem bedre rustet til å bekjempe organisert kriminalitet.

Honduras president Juan Orlando Hernandez ble gjenvalgt tidligere denne måneden i et omstridt valg. Han har gått i skole hos MASHAV, Israels organ for internasjonalt utviklingssamarbeid, og har også tilbrakt tid i Israel.

I likhet med Guatemala var Honduras et av ni land som stemte imot en FN-resolusjon som fordømte USAs Jerusalem-anerkjennelse. Men i motsetning til Guatemala, som hadde sin ambassade i Jerusalem fra 1950-tallet til 80-tallet, har Honduras aldri tidligere hatt sin ambassade i Israels hovedstad.

Det rapporteres i tillegg om at flere europeiske land er blant de ti som nå vurderer å flytte ambassaden sin til Jerusalem. Både Romania og Slovakia nevnes i den sammenheng. Andre land som navngis som aktuelle er det søramerikanske landet Paraguay og det vestafrikanske landet Togo.

– Jeg fortalte dere nylig at flere land ville anerkjenne Jerusalem og flytte sine ambassader. Jeg gjentar: Flere vil følge etter. Dette er bare starten, sa Benjamin Netanyahu etter at Guatemala annonserte ambassadeflyttingen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise